Mitä tiedetään Helsingissä, eduskunnan lähellä,  tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta 

 

  • Tapaus on sattunut toissa yönä  neljän maissa
  • Tilanteessa on ammuttu luvallisella aseella
  • Ampujana on ollut perussuomalainen kansanedustaja, joka on taustaltaan poliisi
  • Kyseinen kansanedustaja on pidätetty
  • Asiasta on informoitu päättäjiä aina presidentistä sisäministeriin

Perussuomalaiset päättäjät ovat ilmaisseet julkisesti järkytyksensä asiasta ja Riikka Purra on sanonut että kyseessä on asia joka on vakava ja joka ei voi jäädä ilman seuraumuksia.

Ilmeisesti tutkinnallisista syistä ei julkisuuteen ole kerrottu mitään joka selventäisi asiaa.  Emme  siis voi tietää mitä oikeasti on tapahtunut ja mikä on ampumisen motiivi, eikä meidän pidäkään tietää, jotta poliisi pystyy tekemään tutkimuksensa asiasta oikealla tavalla.


Voi vain arvailla että kyseessä on voinut olla ehkäpä itsepuolustus, tai kansanedustaja on voinut tarttua aseeseen puolustaakseen lakia ja järjestystä poliisina saamansa koulutuksen ja ohjeistuksen perusteella.

Aseen käytölle voi olla myös muita, vähemmän puolustettavia motiiveita ja asianomaisen ampujan pidättäminen, päättäjien informoiminen asiasta ja Riikka Purran syvä järkytys ja hänen reagointinsa asiaan,  (asian vakavuus ja seuraumuksellisuus), viittaisivat myös muihin mahdollisiin motiiveihin kuin edellämainitut.


Tässä vaiheessa ei ole kuitenkaan mitään tietoa siitä miksi on ammuttu ja mikä on ollut ammunnan syy ja sen kohde.  Se kohde voisi olla rotta, tai lokki, tai varis, tai kenties ihminen.  Siitäkään ei ole kerrottu onko mihinkään tai kehenkään osunut ja mitä vaurioita on tullut.


Luultavasti Riikka Purra ja muut asiasta informoidut tietävät enemmän kuin mitä saavat sanoa ja mitä suostuvat puhumaan.

Eniten asiasta kertoo ja eniten asiasta voi päätellä Riikka Purran lausunnon perusteella,  mutta ei siitäkään voi mitään varmaa päätellä, se vain antaa eniten aineksia arvailuihin, eli spekulointiin, sillä näyttää siltä että tämä ei ole Riikkalle mikään helppo tapaus käsiteltäväksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu