Mitä venäläisissä on vikana?

Ei niissä venäläisissä mitään vikaa ole, ne elää vain henkisesti omassa maailmassaan ja yrittävät toteuttaa sitä maailmaa tässä todellisessa maailmassa.

Me länsimaiset elämme myös omassa maailmassamme ja me ihmettelemme venäläisten touhuja siksi ettemme me ymmärrä millaisessa maailmassa venäläiset omassa mielikuvituksessaan elävät. 


Meidän länsimaisten ihmisten maailma on sekin mielikuvitusta, mutta koemme sen todellisena ja kun venäläiset pyrkivät muuttamaan todellisen maailman oman maailmankuvansa mukaiseksi, koemme sen uhkaavana, se on uhkaavaa ennen kaikkea siksi että se uhkaa meidän omaa vakiintunutta maailmankuvaamme kiistämällä sen todellisuuden.


Ukrainassa pyritään nyt aseiden avulla selvittämään kenellä on oikeampi käsitys todellisuudesta ja maailmasta, meilläkö, länsimaisilla ihmisilläkö, vaiko venäläisillä.


Maailmassa on toki muitakin maailmankuvia, kiinalainen, trumppilainen, israelilainen, palestiinalainen, talebanilainen, perussuomalainen  jne.   Mutta ei niistä nyt sen enempää tässä yhteydessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu