Mitä voisi päätellä hallituksen budjettiesityksestä?

Mitä voisi päätellä hallituksen budjettiesityksestä, joka on 10 miljardia miinuksen puolella ja odotettavissa on ettei velanotto vähene seuraavien vuosien aikana.  

Mikäli tämä hallitus jatkaa, hallitus tulee tämän vaalikauden aikana tekemään meille suomalaisille lisää velkaa 40 miljardia,  yli seitsemän tonnia per lurjus, vauvasta vaariin.  Vajaat 2 tonnia vuodessa, puolitoista sataa kuussa ja viitisen euroa päivässä.  Näin siis seuraavien neljän vuoden aikana.


Kun tämän hallituksen edustajat oppositiossa ja vaalikampanjassaan ankarasti ja armotta syyttivät edellistä hallitusta velanotosta, joka tapahtui koronan takia, niin nyt ne samat syyttäjät syyllistyvät samaan syntiin, yhtä suureen syntiin, vaikka ei olekaan koronaa mitä syyttää kaikesta.


Mitä tämä hallitus siis voi velanotostaan syyttää?  No, tietenkin edellistä hallitusta, vaikka ei sekään velanottoa aloittanut, vaan ne sitä edelliset porvarihallitukset ovat moninkertaisesti syyllisempiä kaikkeen siihen velkaan mitä on otettu kuin mitä se edellinen punavihreä hallitus.Mutta eihän ne hallituksen ministerit näitä budjetteja oikeasti laadi, kyllä sen tekevät ne VM:n virkamiehet. Ne tekivät tänäkin kesänä sitä budjettia sillä aikaa kun valtiovarainministeri, Riikka Purra, oli joko mattopyykillä, tai selitteli medialle vanhoja rasistisia puheitaan.


Koska budjetti on virkamiesten laatima, eikä minkään populistisen politikon, joka ei budjetin tekemisestä mitään ymmärrä, voimme olla aika luottavaisin mielin.  Jos se olisi Purran laatima budjetti, luottamukseen ei olisi aihetta.


Kyllä kaikki vielä järjestyy.

Jos muu ei auta, pitää varmaan säätää erillinen velkavero,  5 euroa päivässä per lurjus, jokaiselle suomalaiselle, vauvasta vaariin.  Niiden puolesta jotka eivät sitä viittä euroa pysty maksamaan, kuten vauvat, me muut,  me maksukykyisemmät  joutuisimme sitten maksamaan heidänkin edestään, siis enemmän kuin sen viisi euroa päivässä. 


Mutta ei hätää,  ei sitä velkaveroa varmaan tarvita.  Jos se vero tarvittaisiin, niin kyllä se sitten toteutettaisiin, tosin jossain muussa muodossa varmaan.  Tilanne ei siis ole niin vakava.  Hallitus voi jopa toteuttaa vaalilupauksensa verohelpotuksista, vaikka oikeasti veroja pitäisi nostaa.  Tilanne ei siis voi olla vakava, vaan se on ihan iisi ja helppo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu