Miten budjetin raamit, yritysten koronatuet ja hoitohenkilökunnan työssäpysyminen ja  tyytyväisenä pitäminen sopivat yhteen?

Yritysten koronatuet eivät sovi budjetin raameihin.  Kaikki puolueet ovat yritysystävällisiä, se on selvä asia, mutta toiset puolueet suhtautuvat budjetin raameihin tiukemmin kuin muut.

Kun korona leviää,  ihmisten kohtaamisia pitäisi rajoittaa, jotta taudin leviäminen ei aiheuttaisi teveydenhuollon ylikuormittumista ja mahdollisesti sote- henkilöstön siirtymistä pois alalta, kun työpaikkojakin on.

Jos ihmisten kohtaamista rajoitetaan, jotkut yrittäjät kärsivät ja heitä pitäisi valtion varoista tukea, jotta ne eivät menisi konkurssiin, mutta tukia ei voida myöntää jos halutaan pysyä budjetin raameissa.

Samanaikaisesti pitäisi hallituksen panostaa lisää rahaa SOTE- henkilöstön palkkaukseen, jotta alalle saataisiin lisää väkeä, eikä tapahtuisi päinvastoin.  Nämäkään lisärahat eivät sovi budjetin raameihin.


Jos halutaan laittaa lisää rahaa hoitohenkilökunnan palkkaukseen ja koronarajoituksesta kärsivien yrittäjien tukemiseen, ilman budjettiraamien ylittämistä, pitäisi hallituksen leikata muista menoista.  

Kenties hävittäjähankintoja voitaisiin lykätä, vaikka Putin vaanii rajan takana.  Kenties muista menoista voitaisiin tinkiä,  koulutuksesta tai terveyspalveluista.  Terveyskeskusmaksuja ja saraalamaksuja voitaisiin korottaa, Voitaisiin ottaa käyttöön koulumaksut  ……  kaikkea sellaista.


Jos leikkaukset budjetista todetaan liian vaikeiksi, voidaan budjettiraameja ehkä sittenkin venyttää.  Siinä tapauksessa pitää keksiä valtiolle jostain lisää tuloja, eli verotusta pitäisi nostaa, tai pitää ottaa lisää lainaa, jos sitä vain on saatavissa ja tottahan sitä on, laitetaan vain EKP:n rahanpainokoneet pyörimään.


Kansalaisten verottaminen lienee poliitiikoille aivan liian vaikea päätös, se tarkoittaisi ministereille ja kansanedustajille tappiota vaaleissa, eikä toiveita hillotolpille pääsystä vaalien jälkeen enää olisi olemassa.  

Ei muuta kuin  päätöksentekoon vain, päättäjät.  Ja lykkyä tykö.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu