Miten hallitusneuvotteluissa käy?

En usko etteivätkö Purra, Orpo, Kristilliset ja RKP pääsisi yhteisymmärrykseen asioista, kunhan aikansa vääntävät.  

Ratkaisevaksi kysymykseksi tulee se miten persut suhtautuvat tulevaan hallitusohjelmaratkaisuun, tai sellaiseen hallitusohjelmaratkaisuun joka olisi mahdollinen myös kokoomuslaisille, kristillisille ja RKP:lle.

Voi olla että pettymys sellaiseen ratkaisuun joka sopii myös muille hallituspuolueille on persuille liian kova ja sen hyväksyminen on heille liian vakeata.  Ratkaisua ei joko synny, tai sitten, jos se ratkaisu syntyy, puolueen jakautuminen uudelleen, samalla tapaa kuin silloin kun Soinin porukat lähtivät puolueesta, on mahdollinen.

Silloinhan jo neuvoteltu ja valmis hallitusratkaisu ei sopinut perussuomalaisten uudelle johdolle,  erilaisten äärioikeistolaisten liikkeiden tukemalle Halla-ahon poppoolle,  joka Jyväskylän puoluekokouksessa kaappasi vallan persuissa.

Nyt Halla-aho ja hänen poppoonsa on syrjässä puolueen johdosta ja osa Halla-ahon valtaan nostaneista tahoista on syrjäytetty puolueesta, puolueen hallituskelpoisuuden varmistamiseksi, mutta on aivan varmaa että niin Halla-aho, kuin häntä kannattaneet ryhmittymät, vaikuttavat puolueessa taustalla ja jos hallitusohjelmasta tulee heidän näkemyksensä mukaan liian lepsu, jos Riikka Purra ei onnistu tekemään heidän näkemystensä mukaista politiikkaa,  alkaa persuissa tapahtumaan jotain samantapaista kuin mitä aiemmin, vuonna 2017, tapahtui.

Kun kyse on Halla-ahosta ja hänen taustajoukoistaan, kyse ei ole talouden tasapainottamisesta, eikä EU- politiikasta,  vaan avainsana on mahanmuuttopolitiikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu