Miten isänmaallisia ja kansallismielisiä venäläiset oikein ovat? Entäs suomalaiset sitten?

Venäläiset ovat oikeasti Putinin kannalla, tämän suorittaessa erikoisoperaatiota natsismin tuhoamiseksi Ukrainassa.  Venäläisillä ei tosin olla varaa eri mieltä, mikä hillitsee toisinajattelua, mutta näyttää siltä että venäläiset ovat muutenkin tarpeeksi isänmaallisia. Ne jotka vastustavat Ukrainan erikoisoperaatiota Ukrainassa ovat isänmaan pettureita venäläisten mielestä.

Mutta operaatio Ukrainassa ei mene kovin mallikkaasti. Tappioita on tullut rutkasti ja Ukrainalla on miljoona miestä aseissa ja länsimaista kalustoa, jolla se pystyy tuhoamaan miehittäjien asevarastot ja komentokeskukset kaukana taistelulinjojen takana.  

Venäläiset keräävät isänmaallisia vapaaehtoisia rintamalle täyttämään aukkoja, mutta miten “kannattavana” venäläiset pitävät tätä operaatiota, kun tappioita on edelleen tiedossa.

Isänmaalliset venäläiset eivät toki tappioista piittaa.  Kaikki uhraukset sallitaan jotta isänmaa saataisiin taas kasvamaan suureksi ja maailmalla arvostetuksi. Näin ajattelee Putin ja näin ajattelevat isänmaalliset venäläiset. 


Mutta miten pitkälle  kantaa venäläisten isänmaallisuus ja kestävätkö länsimaat sodan aiheuttamia rasituksia niiden taloudelle. Kaasun puuttuessa saksalaiset joutuvat ensin tottumaan kylmiin suihkuihin, talvella pitää kestää vilua ja kenties nälkääkin.

Jaksavatko länsimaat pitää yllä Ukrainan puolustautumista Venäjän agressiota vastaan.  Toisaalta länsimaissa koetaan että hyökkäys Ukrainaan on hyökkäys koko länsimaalaista systeemiä vastaan ja sekin herättää eräänlaista kollektiivista eurooppalaista isänmaallista tunnetta.  

Eurooppalainen kansallismielisyys, perussuomalaisuus,  on tässä suurvaltapelissä varsin heikoilla,  mutta kovasti Arto Luukkanen näyttää silti suomalaisten isänmaallisuutta ja kansallismielisyyttä lietsovan, vaikka siitä ei Venäjää vastaan taistelussa mitään apua olekaan.  Euroopan yhteistyötä siihen tarvittaisiin.

Väyrynenkin on kansallismielinen, mutta haluaisi varmaan tehdä Venäjän kanssa YYA- sopimuksen ja viedä Suomen mukaan erikoisoperaatioon Ukrainassa,  Valkovenäjän tapaan Venäjän puolella.

Suomalaisella kansallismielisyydellä ei kyllä oikein pärjätä näissä globaaleissa kiistoissa ja valtapeleissä.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu