Miten käy hallitusneuvotteluissa?   Onko sitä rahaa, vai eikö sitä ole?

Kokoomukselta jäähyväisiksi kuitti SDP:lle? ”Rahaa ei ole”

Kokoomuksen väite ettei rahaa ole, ei pidä paikkaansa.  Kyllä sitä rahaa on.  Sitä rahaa on kansalaisilla ihan tarpeeksi, jopa enemmän kuin mitä on tarpeen.  Se vain on niin ettei sitä rahaa ole tasaisesti kaikilla, joillakin sitä rahaa on paljon enemmän kuin toisilla.   Mutta se ei tarkoita sitä etteivätkö ihmiset  pidä rahoistaan kiinni, ne juuri pitävätkin rahoistaan kiinni joilla sitä rahaa on, ei sitä muuten heillä olisikaan. 


Kansalaisten tileillä makaa rahaa valtavia määriä ja niitä rahoja inflaatio nyt nakertaa, joka vuosi monta miljardia, suunnilleen yhtä monta miljardia kuin mitä on inflaatioprosentti, niin että se kyllä pienentää valtion velan arvoa moninkertaisesti niihin leikkauksiin nähden joita valtion menoihin tulevan hallituksen toimesta suunnitellaan.


Tulevan hallituksen menoleikkaukset ovat vähän erilainen tapa tasapainottaa valtion velkakuormaa kuin inflaatio.  Kun leikkaukset iskevät eniten niihin ihmisiin joilla ei rahaa ole, niin inflaatio nakertaa niiden varallisuutta joilla sitä rahaa on.  Inflaatio on siis oikeudenmukaisempi valtion velan pienentäjä kuin leikkaukset, ainakin niiden mielestä joilla ei sitä rahaa ole.


Mutta millainen hallitus tulee olemaan se hallitus joka ne tulevat leikkaukset tulee toeuttamaan? 

Sitä ei tietenkään vielä voi tietää.  Jossain kassakaapissa voi tietenkin olla joku sopimus, kuten aikoinaan Väyrysellä, Suomisella ja kumppaneilla oli,  mutta emme voi tietää missä kassakaapissa, emmekä sitä mitä siinä paperissa lukee. 

Eikä se Väyrysen ja Suomisenkaan kassakaappisopimus sitten toteutunut, vaan siitä tuli sitten Holkerin hallitus.  Kun presidentti sai tietää kassakaappisopimuksesta presidentti  leipoikin kasaan Holkerin hallituksen.  Holkerin rakennemuutokset menivät kyllä sitten pieleen, mitä samaa emme tietenkään toivo seuraavan hallituksen osalta.



Minun veikkaukseni on että nyt tulee oikeistohallitus, johon myös keskusta ja RKP osallistuvat.  Tässä hallituksessa  perussuomalaiset ovat osallisina samassa suhteessa jossa persut osallistuivat Sipilän hallitukseen.  

Samoin kuin Sipilän hallituksen, myös Orpon hallituksen tehtävä on pelastaa Suomi ja paljon samoin menetelmin kuin mitä Sipilän hallitus pyrki Suomea pelastamaan. 

Perussuomalaisten teemat ja tavoitteet unohdetaan kuitenkin hallitusohjelmassa, mistä syystä persujen “maahanmuuttokriittinen” siipi, joka muodostaa puolueen pääosan,  ryhtyy kapinaan puoluejohtoa vastaan Halla-ahon johdolla.


Mutta hallitus jatkaa Halla-ahon kapinasta piittaamatta, kuten Sipilänkin hallitus, kohdaten matkallaan samat vaikeudet kuin Sipilänkin hallitus. 

AU- väki ei sulata leikkauksia jotka kohdistuvat heidän väkeensä, eikä vasemmistopuolueet sulata leikkauksia jotka kohdistuvat heidän äänestäjiinsä. 

Siitä huolimatta Orpon hallitus pyrkii sinnikkäästi tavoitteisiinsa, lakoista ja mielenosoituksista piittaamatta, vähän samaan tapaan kuin Ranskan Macron toimii omassa maassaan. 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu