Miten käy pikkujoulujen?

Pikkujoulut on suomalaisten ihmisten tärkein vuosittain toistuva sosiaalinen tapahtuma heti presidentin itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen, sillä erotuksella että pikkujouluihin voi osallistua myös taavi-tavalliset, sellaiset joita ei siis herrojen juhliin huolita.

Pikkujoulut kahden metrin turva-etäisyyksillä ja maskeilla ja plexi-suojavisiirein varustettuna.  Olisihan se tietenkin kokemus sekin.

Toki yritykset säästävät kun ei tarvitse niitä pippaloita järjestää,  valtiovallan tukikaan ei varmaan koske firmojen kosteita juhlia, joissa levitetään virusta ja kenties harrastetaan mitä lie… synnillistä.


Jos lanttulaatikon ja perunalaatikon, rosollin, kinkun ja joulutorttujen nauttiminen suojaetäisyyksin ja visiirillä varustettuna ei tunnu oikealta, miten ihmiset kestävät pikkujoulujen peruuntumisen, kun itsenäisyyspäivän presidentin pirskeitäkään ei ole?

Minä olen normaalisti osallistunut kaupungin järjestämään kaikille kaupunkilaisille ja muille ihmisille vapaaseen itsenäisyyspäivän juhlaan, jossa saa ilmaiseksi kahvia ja kakkua, sekä arvokasta ohjelmaa, useimmiten jonkun tangokuninkaallisen tahdittamana, mutta nyt sitäkään ei varmaankaan ole.

Kai sentään töllöstä tulee se “tuntematon sotilas”, niinkuin aina ennenkin.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu