Miten kokoomus mahtaa selvitä eduskuntavaaleista

Kokoomus on huolissaan valtiontalouden tilasta ja haluaa  rajoittaa valtion menoja. 

Kun valtion menoja leikataan, kärsimään joutuvat ne ihmiset joiden toimeentulo on osittain tai kokonaan rahoitettu tulonsiirroilla parempituloisilta, eli verovaroilla.

Tämä tulonsiirtojen pienentäminen ei tietenkään huoleta kokoomuksen perinteistä äänestäjäkuntaa, jotka kuuluvat niihin hyvätuloisiin ja hyvin toimeentuleviin, joiden maksamilla verovaroilla köyhien toimeentulo rahoitetaan, heille kokoomus onkin lisäksi luvannut veronalennuksia.

Nyt on kuitenkin niin että myös monet muut kuin rikkaat  pelkäävät Suomen ylivelkaantumista, tai Venäjän hyökkäystä Suomeen ja haluavat että Suomi liittyy natoon, tai  jostain muusta syystä kannattavat kokoomuslaista politiikkaa, mikä  on gallupeissa näkynyt hyvinä kannatuslukuina kokoomukselle.   

Nyt kuitenkin kokoomuksen kannatusluvut ovat olleet laskusuunnassa. Ehkä ihmiset ovat vaalien lähestyessä tulleet siihen lopputulokseen että  on sittenkin tärkeintä että oma elintaso säilyy. Valtiontalous ei kiinnosta niin paljon kuin oma talous.

Kokoomuksen pelottelua hyvinvointivaltion romahtamisesta ei oteta vakavasti,  siihen ei oikein uskota.  Nähdään myös ettei kokoomuksen äänestäminen tässä vaiheessa enää edistä Natoon liittymistä.

Vasemmistoliiton kannatus näyttää nyt nousevan samassa suhteessa kuin kokoomuksen äänimäärä laskee.  Myöskin kokoomusta vähemmän leikkauksista puhuvat puolueet, demukat ja persut, ovat nousussa.

 Saa nähdä miten kokoomukselle käy.  Jos kokoomus haluaa pitää oman kannatuksensa ja estää vasemmistoliiton äänimäärän kasvun eduskuntavaaleissa, siellä kannattaisi nyt miettiä tarkasti mitä menoja se lupaa leikata ja kuinka paljon.  Ehkä pitäisi kutsua ellunkanat hätiin,  kertomaan mitä vaalikarjalle pitää sanoa ja mitä ei jotta kokoomus voisi pitää paitsi ne perinteiset rikkaat äänestäjänsä, myös ne köyhemmät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu