Miten Suomen talous saataisiin kuntoon?

Sitä kuntoon laittamista yritettiin ensin Sipilän hallituksen toimesta, johon hallitukseen kuuluivat keskustan lisäksi kokoomus ja siniset.  Ei tullut mitään, ei tullut yhtään mitään, hyvästä yrityksestä huolimatta.  Noususuhdanne tuli sitten ja pelasti tilanteen ihan yllättäen sen hallituskauden lopulla.

Tämän yllättävän noususuhdanteen vaikutukset katosivat sitten edellisen hallituskauden aikana koronan vaikutuksesta, hyvä että siitä sentään selvittiin, jotenkuten.

Nyt sitten Orpon hallitus on päässyt vauhtiin ja se yrittää vuorostaan korjata tilannetta.

Siinä kun Sipilä yritti päästä duunareiden kanssa sopimukseen, mutta ei päässyt, Orpon hallitus on kyykyttänyt köyhät ja  yrittää nyt vielä nutistaa ja nöyryyttää duunarit ja työväenluokan.  Saa nähdä alistuvatko duunarit.  

Ensimmäinen lakkokierros on nähty ja duunarit ovat antaneet hallitukselle mahdollisuuden perääntyä.

Jos hallitus ei peräänny ja duunarit eivät peräänny, seurauksena on maan pysäyttävät lakot jälleen syksyllä. Mitähän siitäkin tulee?  Taitavat hallituksen suunnitelmat maan talouden korjaamiseksi taas valua tyhjiin, niiden lakkojen takia.

Toivottavasti lakkoja ei tule, mutta jos ne tulee, se on tyhmyyden ositus sekä hallitukselta, että duunareilta.  Viisasta olisi jos annettaisiin periksi puolin ja toisin, tai jos vaikka vain se viisaampi antaisi periksi, mutta kun sitä viisautta ei taida  nyt löytyä, ei  kummaltakaan osapuolelta.

Näyttää siis siltä ettei Orpon hallitus onnistu sen paremmin kuin Sipilänkään hallitus maan talouden kuntoon saattamisessa.

Tuleeko noususuhdanne hallituksen loppuvuosina ja pelastaa maan talouden?  Se jää nähtäväksi.  Maan talous pitäisi kyllä pelastaa jollain pysyvämmällä tavalla.Poliitikot oikealla ja vasemmalla näyttävät erityisesti pelkäävän sitä että jos Suomen talous ajauttuu entistä suurempiin vaikeuksiin tulee EU ja tulee IMF, jotka sanelevat Suomen hallitukselle mitä pitää tehdä.

Miksi se on niin pelottavaa?

Siksi varmaan että Suomen poliitikot silloin menettävät valtaa, eivät voi itse päättää asioista.

Minä en pelkää EU:ta enkä IMF:ää.  Miksi pelkäisin?  Enhän minä ole mikään ministeri, enkä mikään kansanedustaja.  Ei minulla ole mitään valtaa mitä voisin menettää.

Minulle on tärkeintä että tehdään oikeita hallinnollisia päätöksiä ja minulle on täysin sama, ihan yhdentekevää, kuka ne päätökset tekee. 

Oikeat päätökset voi tehdä minusta tämä sinimusta oikeistohallitus, tai sitten joku muu hallitus,  sinipuna, punamulta, punavihreä, sinipunamulta, sinipunavihreä, tai mikä tahansa hallitus, tai sitten EU, tai IMF,  samantekevää, kunhan tehdään oikeita ratkaisuja.


Sinimustan ensimmäisessä kuuden miljardin paketissa ei ollut mitään hyvää, tässä toisessa paketissa, tässä kolmen miljardin paketissa, oli jotain hyvääkin, minäkin pääsen osallistumaan valtiontalouden tasapainottamiseen, mutta liian pienellä panoksella omasta mielestäni.   

Panoksia pitäisi korottaa tästä kolmen miljardin paketista ainakin nelinkertaiseksi, sitten olisi hyvä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu