Mitenniin eläkeputken tukkiminen parantaa työllisyyttä?

Mitenniin eläkeputken tukkiminen parantaa työllisyyttä?  Kaikki sanovat että niin tapahtuu mutta uskottavasti sitä ei ole selitetty miksi niin tapahtuu, jos on, niin minä en ainakaan ole selitystä ymmärtänyt.

Työttömyysputki kyllä karsii tehokkaasti vanhoja työntekijöitä työmarkkinoilta, sehän on selvä. Vanhemmilla työntekijöilla ei usein ole työhaluja jatkaa, asunto on maksettu ja säästöjä kertynyt, vähemmälläkin tulee toimeen kuin täydellä palkalla.  On mukava aloittaa elämästä nauttiminen vähän aikaisemmin kuin virallisessa eläkeiäässä. 

Työnantaja panee mieluimmin vanhoja eläkeputkeen kuin erottaa nuoria työntekijöitään sekä inhimillisistä että taloudellisista syistä.  Erottaminen on nuorille työntekijöille rangaistus, mutta vanhemmista työntekijöista se voi tuntua palkinnolta joka on parempi kuin kultakello.


Valitettava tosiasia on että työn tarve ei muutu miksikään siitä että vanhoja työntekijöitä ei enää panna työttömyysputkeen.  Jos yrityksessä on väen vähennystarvetta,  vähennetään joko nuoremmasta tai vanhemmasta päästä. Jos työttömyysputki tukitaan, vähennetään kenties enemmän nuoremmasta päästä.  Työttömyysputken yukkiminen ei lisää työvoimantarvetta, vaikka se lisää työvoiman tarjontaa.  

Työllisten määrä ei kasva, mutta työttömien määrä minun käsittääkseni nousee, kun työttömyysputki tukitaan ja pois potkitut ovatkin työttömiä, eivätkä enää työttömyysputkessa.


Työttömyysputken tukkimista minä en vastusta,  työvoiman tarjonnan lisääntyminen on sinänsä hyvä juttu yrityksille,  mutta keinona työttömyyden vähentämiseen tai työllisyyden parantamiseen en siihen usko.

Jotta oikeasti saataisiin parannusta aikaan, pitäisi yritysten kilpailuolosuhteita parantaa,  Muu ei siis auta kuin laittaa uutta kikyä pesään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu