Mitkä helskutin hyvinvointialueet?

Minkä takia ne kepun maakunnat piti nimetä hyvinvointialueiksi?   Onko se vain peitenimi, harhautustoimi?   Minut se nimi saa ainakin pahoinvoivaksi joka kerta kun se sana sanotaan.   Tulee sellainen tunne että nyt yritetään kansaa ku**ttaa,  hienommin sanottuna huijata.

Mihin minä hyvinvointialueita tarvitsen?  En yhtään mihinkään.  Minä tarvitsisin terveyspalveluita.


Edellisen kerran tarvitsin sellaisia terveyspalveluita kun kynnen juuri alkoi tulehtumaan ja osasin diagnosoida taudin itse edellisen kerran perusteella.  Tiesin että kynnen juureen alkaisi kehittymään mätäpatti, eikä se paranisi muuten kuin pitkällä lääkekuurilla.

Soitin heti terveyskeskukseen että saisin reseptin.  Eivät ne ennättäneet siellä puhelimeen vastaamaan, oli siellä joku robotti.  Sitten piti vain painella numeroita, että mikä on vika  ja sitten sanottiin että soitetaan takaisin.  Soitti ne sitten ja minä kerroin mikä on tauti ja että tarvitsen lääkettä.  Piti pitkään selittää oireita ja sitten minulle sanottiin että sairaanhoitajalle pääsee kolmen päivän päästä.

Minkäs teit.  Oli pakko odottaa se kolme päivää.  Sitten pääsin kipusiskolle.  Kipusisko vilkaisi sormea ja totesi taudin heti.  Käski mennä istumaan ja odottamaan että lääkäri vielä vilkaisee sitä sormea.

Istuin siellä odotussalissa kolme tuntia ja taisin vähän sometella siinä istuessani,  Sitten menin kysymään että koska se lääkäri ennättää vilkaista sitä sormea.  Minulle sanottiin että resepti on valmiina, ollut jo kolme tuntia, eikä se lääkäri ennätä sitä minun sormeani vilkaista.  

No, hyvinhän siinä sitten kävi, sain lääkkeen ja vaiva parani, mutta vähän jäi korpeamaan se terveyskeskuksen toiminta, tai toimimattomuus.


Nyt on taas yksi vaiva, mitä en nyt tässä halua sen enempää tässä selostaa, mutta kun en tiedä mikä se on olisin näyttänyt sitä jollekin siellä terveyskeskuksella, vaikka sille hoitsulle joka istuu siellä ilmottautumistiskin takana.

Mutta portaiden alapäässä oli kovat kyltit että ylös ei saa mennä, jos ei ole aikaa varattu ja siinä oli numero perässä mihin soittaa.

Minähän sitten soittelin ja taas joku ihmisrobotti siellä vastasi ja pyysi painelemaan nappuloita, 1, 2, tai 3.  Minä valitsin kolmosen, kun en pitänyt vaivaani niin kovin kiireellisenä,  olisin vain näyttänyt sitä ja kysynyt että mikä se oikein on.  Se robotti sitten ilmoitti että minulle soitetaan, mutta saa nähdä koska sitten pääsen näyttämään sitä vaivaa, vai pääsenkö ollenkaan.


Mahtaakohan sote-uudistus tuoda mitään ratkaisua näihin ongelmiin?  Epäilen, koska eihän ne hyvinvointialueet näitä minun pulmiani ratkaise.  Pitäisi lisätä henkilökuntaa ja organisoida toimintaa, niin että kaikki olisi yksinkertaisempaa.

Voi olla että yksityisellä puolella saa parempaa palvelua, kun menee sinne rahatukko kourassa, tai vinguttelemaan visaa.  Mutta eivätkö minun maksamani sairasvakuutukset ole siinä tapauksessa hukkaan heitettyä rahaa?  Kun kerran on pakko maksaa sairasvakuutusta, niin pitäisi kai sillä rahalla sitten saada jotain palveluitakin.

Epäilen kuitenkin etteivät ne sote-uudistuksen tekijät ole näitä meikäläisen ongelmia noteeranneet, eikä niihin ole mitään helpotusta tulossa.  Niitä hyvinvointialueita vain väsätään.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu