Nahkatakkinen tyttö

Nahkatakkinen tyttö.  Sanna Marin, on herättänyt ihastusta Ruotsissa, ainakin ruotsalaisessa mediassa.  

Se sama tyttö on saanut lisää kannatusta myös Suomessa, ainakin someväen keskuudessa, ainakin kirjoitusten perusteella.  Ajatellaan että Sanna osaa toimia jämäkästi kriiseissä.


Kun sanna aloitti pääministerinä, hän oli aika tuntematon, vaikka olikin ministeri ja SDP:n varapuheenjohtaja.  Tunnettuus suomalaisten keskuudessa ja muualla parani nopeasti pääministeriyden myötä.

Nopeassa tahdissa Sanna Marinin tyttömäisyys on myös muuttunut enemmän naiseudeksi.  Vastuun kanto, tai mikä lie, ehkä myös henkilökohtaiset kriisit ja vastoinkäymiset,  aamiaisgatet sun muut, näyttävät piirtäneen kypsän naisellisia uria kauniisiin tyttömäisiin kasvoihin.


Onko Sanna Marin muuttunut johtajana, mistä syystä hänen kannatuksensa, ilmeisesti myös keski-ikäisten, lihaa syövien heteromiesten keskuudessa, on parantunut?

Toki kokemusta Marinille on tullut lisää.  Kokemusten karttumista ei voi estää, kun edetään kriisistä toiseen.  Suomalaisten työllisyyskin on parantunut, mikä on kaikkein keskeisin ja tärkein asia Suomen talouden kannalta katsottuna, mikä tietenkin on hyvä asia, olipa työllisyyden parantuminen mistä syistä tahansa johtuvaa.


Itse olin, silloin kun Marinista tuli pääministeri, sitä mieltä että tässä naisessa täytyy olla jotain, sillä ilman sitä jotain ei kyllä pärjää demareiden sisäisessä valtapelissäkään.  Ajattelin että ehkä Marinissa on jotain sellaista johtajuutta joka voisi yhdistää suomalaisia laajemminkin, muidenkin kuin demareiden keskuudessa, vähän kuten Niinistö on tehnyt.


Petyin sitten siihen että tietyn kuherruskuukauden jälkeen poliittiset vastustajat, hallituspuolueissa ja oppositiossa, sekä media, ovat tehneet kaikkensa torpatakseen Marinin poliittisen uran menestyksen.  Toisaalta se on kyllä politikon arkipäivää että  näin tapahtuu ja politikon tulee nämä hankaluudet voittaa, joko tuurilla tai taidolla,  taitaa olla niin että molempia tarvitaan.  Kansalliset kriisit ovat kuitenkin olleet Marinin puolella ja Marinin poliittisia kampittajia ja vihamiehiä vastaan ja nyt näyttää siltä että Marin saattaa sittenkin yhdistää kansaa, kuten toivoin.


Haluan huomauttaa etten ole millään muulla tavalla Marin- fani, kuin sillä tavalla että toivon hänen pystyvän yhdistämään suomalaisia ja erilaisia puolueita.  Ei minulla ole muuten mitään harhaluuloja Marinin erinomaisesta paremmuudesta muihin politiikkoihin nähden,  mutta kansallinen yhtenäisyys olisi kyllä tärkeää. 

Näyttää kuitenkin siltä että kyllä Sanna Marin  pystyy ainakin tätä pääministerin virkaa hoitamaan. Samaa ei toki voi sanoa kahdesta edellisestä pääministeristä, nimittäin Rinteestä ja Stubista.  Katainen ja Sipilä toki hoisivat hommaa mukiinmenevästi,  vaikka eivät saaneetkaan mitään merkittävää aikaiseksi.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu