Nato-hybris

Nyt on Suomessa menossa ihan oikea hybris,  nimeltään Nato-Hybris.  Hybriksen laajuudesta ja syvyydestä kertoo se että politiikan äärilaidat, persut ja vihreät, puolueet jotka ovat aina ja kaikessa eri mieltä, ovat nyt molemmat mukana tässä hybriksessä.


Hybriksen syyt ovat toki ymmärrettävät.  Suuri ja mahtava Venäjä pelottaa ja ihmiset kaipaavat turvaa.  Kuvitellaan että Nato tarjoaa turvaa,  se on kyllä aika turha luulo. 

Venäjä hyökkää, jos se niin haluaa.  Putin ei piittaa muunmaalaisten, kuten ukrainalaisten, tai suomalaisten kärsimyksistä, eikä myöskään venäläisten kärsimyksistä, vaan hän noudattaa sokeasti omia oikkujaan.  Putinin esikunta, Venäjän media ja venäläiset tottelevat uskollisesti sitä mitä Putin sanoo. Venäläisillä ei ole omaa tahtoa, he noudattavat Putinin tahtoa.


Natoon meno juuri nyt ei sinänsä vaaranna Suomen ja suomalaisten turvallisuutta.  Natoon liittyminen juuri nyt on ajankohtainen ja oikea toimi, kun Venäjän armeija on kiinni Ukrainan sodassa ja on sitäpaitsi kärsinyt merkittäviä kalusto- ja miehistötappioita ja Venäjän taloutta on heikennetty kansainvälisillä pakotteilla.  

Venäjän miehistötappiot on helposti korvattu, Venäjällä riittää tykinruokaa,  Sen sijaan kalustotappioiden korvaaminen vienee pidemmän aikaa, varsinkin jos pakotteet pysyvät päällä.  Lisäksi Ukrainan sota on osoittanut ettei Venäjän nykyinenkään sotakalusto ole kovin tehokasta ja luotettavaa.  Nämä Venäjän armeijan nykyiset puutteet ovat kuitenkin korjattavissa ja sitten Venäjä voi taas hyökätä,  myös Suomen kimppuun.


Nato-jäsenyyden hakeminen on juuri näissä oloissa oikea toimi ja se on nyt tehtävä.  

Nato-hybris ja siihen liittyvät kansallismieliset puheet ja uhittelu Venäjää vastaan ovat sen sijaan vaarallisia.  Siihen on nyt syyllistetty monella tavoin.  Suomettuminen on julistettu pannaan, mikä sekin on merkittävä turvallisuutta vaarantava tekijä.  

Nato on asia joka lisää Suomen turvallisuutta, mutta se ei takaa sitä ja typeryys,  se  Nato-hybris, voi olla Suomen turvallisuudelle enemmän haitaksi kuin mitä Natosta on hyötyä Suomen turvallisuudelle.


Minun ohjeeni suomen päättäjille on että tutustuvat tarkoin Kekkosen-Paasikiven linjaan, siihen joka takasi Suomen turvallisuuden kylmän sodan aikana ja yrittävät soveltaa niitä menetelmiä myös Natoon kuuluvassa Suomessa. Meillä suomalaisilla ei pidä olla mitään poliittista tai ideologista missiota Venäjää vastaan. 

Turvallisuus on tärkeintä juuri Suomelle.  Hillukoot muut, ne joilla ei ole yhteistä rajaa Venäjän kanssa.  Suomen kannattaa pysyä suomettuneena.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu