Natsit ja kommunistit

Mitä samaa ja mitä yhteistä on natseilla ja kommunisteilla, näillä poliittisilla aatteilla, joissa minun mielestäni on kuitenkin myös piirteitä jotka ovat tyypillisiä aari-uskonnollisille liikkeille,

Yritän esittää vain olennaisimmat asiat, ettei jutusta tule liian pitkä.  Nykyajan digi-ihmiset kun eivät jaksa lukea pitkiä juttuja..


Natsien vetovoima liittyi siihen että he loivat ihmisille itsetuntoa, ainakin niihin ihmisiin jotka saattoivat lukea itsensä kuuluvaksi ”pyhään” arjalaiseen rotuun. 

Natsit vetosivat samalla tavalla sekä köyhiin että rikkaisiin arjalaisiin, joskin aristokraatit ja rikkaat vähän nihkeämmin suhtautuivat tähän natsismiin,  hehän saattoivat pitää itseään muita parempina ilman tätä arjalaista aatettakin,  aatelisto sukuperänsä johdosta ja rikkaat varallisuutensa ansiosta.  

Sanottiin että aristokraatti Mannerheim suhtautui luokkanousukas Hitleriin vähän ylimielisesti, joskin hän pystyi varmaan peittämään halveksuntansa hyvin heidän yhteisissä tapaamisissaan.

Koska natsit eivät luvanneet jakaa rikkaiden rahoja köyhille, rikkaiden oli varmaan helpompaa suhtautua natseihin myönteisesti ja varsin monille rikkaille ja jopa aristokraateille kelpasi natsien ajatus rodullisesta paremmuudesta muihin rotuihin nähden.  Kommunismi  ei tietenkään rikkaita houkutellut, koska heillehän se tarjosi vain köyhyyttä ja kurjuutta ja oman ylmemmyydentuntonsa menettämistä rahvaaseen nähden.  Sen sijaan on ymmärrettävää että niille joille sukuperä, tai omat taidot, eivät tarjonneet tietä vaurauteen ja onneen, olivat kiinnostuneita ennen kaikkea kommunismista, joka lupasi tasata tuloerot.

 

Mitä kommunistiseen aatteeseen tulee, niin eihän se perustunut pelkästään siihen että rahat jaetaan tasan, vaan heidän aatteensa perustui  myös talouden uudelleen järjestämiseen, niin että yksityisestä omistusoikeudesta luovuttaisiin ja yritystoimintaa hoidettaisiin valtiollisten toimijoiden toimesta ja valtiollisen omistuksen pohjalta. Sen seurauksena ei sitten enää tarvittaisi näitä rikkaita kapitalisteja ja rahat ja resurssit voitaisiin jakaa tasaisemmin kansalaisten kesken.


Saksassa, missä natsit saivat yliotteen kommunisteihin nähden, entisistä kommunisteista tuli aika helpostikin natseja ja myös kapitalistit, aristokratia ja vanha ylimystö kääntyi tätä oppia kannattamaan, koska se ei uhannut heidän yaloudellista asemaansa, vaikka se nostikin arjalaisen rahvaan vähän niinkuin heidän rinnalleen arvojärjestyksessä.Venäjällä kansan käännyttäminen kommunismiin  sujui huonommin.  Vanha aristokratia ja rahakas väestö ei suostunut ihmisten väliseen tasa-arvoon ja sen takia järjestelmässä päädyttiin ns.  kansan vihollisten tuhoamiseen,  ne joita kommunismi ei miellyttänyt, yksinkertaisesti tuhottiin,  jotta oikea kommunismi olisi voinut toteutua. 


Ajattelu Venäjällä meni siis muuten vähän samaan tapaan kuin natsi-saksassa, joskin tuhottava kohde oli eri.  Saksassa tuhottiin “väärää” rotua edustavat, sekä myös kaikki muut sellaiset jotka eivät edustaneet rotupuhtautta, kuten kehitysvammaiset, mieleltään häiriytyneet,  jotenkin raajarikot, homot ja muulla tavalla poikkeavat, myös kommunistit, kaikkiu sellaiset jotka eivät sopineet arjalaisuuden ihanteisiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu