Näyttää siltä ettei Hamasia ole lyöty, Israelin sotaisesta uhosta huolimatta.

Koko Gaza on raunioina, ihmisiä on tapettu valtavia määriä,  etupäässä sivileitä, ihmiset ovat nälänhädän partaalla ja niitä kuolee nälkään ja tauteihin, kuten kärpäsiä, hoidon ja lääkkeiden puutteessa.

Tätä sotaa on jatkunut jo pitkään.  Onko Israelin aseellinen kyky kadonnut, vai onko palestiinalaisten taktinen osaaminen ja kyky käydä sotaa parantunut? 


Seitsemän päivän sodassa Israelin armeija löi seitsemässä päivässä Syyrian, Jordanian ja Egyptin armeijat, joilla oli Neuvostoliiton sotilaallinen tuki.

Nyt Israel ei ole voinut voittaa Gazan Hamasia, vaikka sodan alun uhossansa lupasi hävittää sen maan päältä lopullisesti ja pysyvästi.

Ei tullut mitään siitä.  Tänäkin päivänä Hamas pystyy vielä esittämään omat ehtonsa tulitauolle, jota tosiaan tarvittaisiin,  jottei palestiinalaisten kansanmurha saisi jatkoa.


Kaikkein merkittävintä tässä koko hommassa lienee se ettei Hamasin kannatus gazalaisten keskuudessa näytä olevan laskussa, vaan päinvastoin nousussa.  Gazalaiset pitävät huolta Hamasin taistelijoista ja suojelevat heitä sitkeästi, kuten vietnamilaiset suojelivat Vietnamissa vietgongin sissejä.


Voiko Israel voittaa näin yhtenäistä kansaa, joka ei piittaa omista kärsimyksistään ja on näin yhtenäisesti Hamasin puolella?   Hamasin hävittäminen maan päältä ei onnistu muuten kuin hävittämällä koko Gazan alue ja koko sen väestö.  

No, sehän kyllä varmasti israelilaisilta onnistuisi, se Gazan täystuho,  eikä se varmaankaan olisi mikään uhka Israelin osallistumiselle euroviisuihin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu