Ne uudet miljonäärit

Tiedotusvälineissä on nyt laajalti haastateltu ja esitelty niitä jotka ovat maksaneet eniten veroja ja kasvattaneet  yhteistä pottia.  

Joukossa ei näy montaa vanhojen sukujen edustajaa,  niiden sukujen jotka aiemmin ovat tehneet voittoja ja maksaneet veroja rikastuttuaan suomalaisten tekemällä työllä.  Useimmat ovat tyhjästä omaisuutensa itse luoneita uusrikkaita.

He ovat sankareita monessa mielessä.

  • he näyttävät tietä muille, tuleville yrittäjille, he osoittavat että on mahdollista menestyä
  • he työllistävät ihmisiä, sellaisia joilla itsellä ei ole kykyä ja rohkeutta yrittää
  • he ovat kansainvälisiä, niinkuin pitääkin, kansallisella yrittämisellä ei nykymaailmassa pärjää
  • he esiintyvät julkisuudessa fiksusti, eivät ole tyytymättömiä veronmaksajia, vaan kokevat veronmaksun velvollisuutenaan sitä maata kohtaan joka on heidät kasvattanut, on heitä tukenut ja mahdollistuttannut heidän toimintansa. 
  • he ovat tuoneet Suomeen paljon vientituloja ja mahdollistaneet monien suomalaisten työllistämisen, elannon ja veronmaksukyvyn.

 

On oikein että heidät esitellään sankareina, mutta maan rikkaimpia he eivät todennäköisesti ole, vaikka rikkaita ovatkin.  

Rikkaimpia ovat ne jotka ovat pystyneet paitsi ansaitsemaan rahaa, myös piilottamaan rahansa verottajan ulottumattomiin.  He eivät esiinny tilastoissa, heitä ei haastatella, heistä ei puhuta, eikä heistä välttämättä edes tiedetä mitään.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu