Netin oudot porukat, eli radikalisoidaanko meitä netissä tietämättämme?

Lapsia houkutellaan nyt kuulemma sosialisessa mediassa radikalisoitumaan.  Vaara on kuulemma todellinen.  Vanhempia varoitetaan nyt seuraamaan millaisissa porukoissa lapset netissä oikein viihtyvät.

Minulla ei onneksi ole sellaisia velvoitteita, sellainen tuntuisi kauhistuttavalta, mutta  alkoi vähän  mietityttämään että olisivatko vähän vanhemmatkin ihmiset, kuten minä itse, sitten turvassa radikalisoitumiselta ja onhan siellä netissä muitakin vaaroja.  

Joka ikinen päivä sähköpostiin tulee viestejä joissa kehotetaan ostamaan jotain nettirahaa ja luvataan rikastumista,  tarjotaan ilmaiseksi rahaa kännyköitä ja lahjakortteha ym.  Vaikka se roskis on siinä vieressä ja sinne ne voi helposti tiputtaa,  niitä tulee ainavain,  eikä ne mene roskapostiin automaattisesti.  

Siellä netissä voisi olla myös uskonlahkoja ja ehkä paikallinen sielunpaimenkin voisi tavoitella, mutta sitä en ole huomannut.  Paikallinen apteekki on kyllä ollut aktiivinen tarjouksineen.  Se on toki ollut ihan asiallista mainontaa.


Mutta minun piti oikeastaan puhua vähän tämän US:n “oudoista” porukoista.  Vaikka toimitus poimisikin kaikkein oudoimmat täältä vähän syrjempään, niin melko outoa porukkaa täällä silti voisi olla.  Joidenkin mielestä minä olen varmasti outo,  jostain syystä en vain ole joutunut toimituksen hampaisiin.


Onko täällä US;ssä sellaista toimintaa jolla on tarkoitus radikalisoida porukoita?  

Moni poliitikko esiintyy täällä selkeänä pyrkimyksenään hankkia kannatusta itselleen ja puolueelleen. Se on selvästi nähtävissä oleva ilmiö, varsinkin ennen vaaleja ja eiköhän se ole  ihan normaalia ja hyväksyttävää, vaikkakin vähemmän kiinnostavaa.

 

Jotkut selkeästi jankkaavat yhtä ja samaa asiaa lähes jokaisessa blogissaan.  

  • Toiset ovat kannabiksen puolesta, toiset sitä vastaan.  
  • Jotkut taistelevat tuulimyllyjä vastaan, eli koettavat kiistää ilmastonmuutosta ja estää sen estämiseen tähtääviä toimia.  Toiset taas pelkäävät ilmastonmuutosta ja koettavat vaikuttaa siihen että ilmastonmuutosta, eli hiilijalanjälkeä vastaan taisteltaisiin tosissaan.  
  • Jotkut kannattavat Suomen  itsenäisyyttä ja vastustavat  EU:ta ja euroa, toiset ovat EU:n ja euron kannattajia.  
  • Jotkut ovat selvästi uskovaisia ja toiset eivät selvästi ole sitä.  
  • Jotkut kannattavat muiden kuin kahden sukupuolen oikeuksien ja olemassaolon tunnustamista, mutta kaikki eivät sitä halua, vaan haluavat pitää heidät joko piilossa ja kieltää heidän olemassaolonsa.

 

  • Toiset ovat selkeästi oikeistolaisesti ajattelevia, toiset selkeästi vasemmistolaisesti ajattelevia  ja jotkut jonkun tietyn puolueen kovia kannattajia, sekin on ihan hyväksyttävää.

 

Onko täällä US:ssä niitä radikalisoituneita tyyppejä ja pyritäänkö täällä tietoisesti radikalisoimaan ihmisiä?  Vai pitääkö näitä radikaaleja ja heidän toimintaansa netissä lähteä etsimään jostain muualta netistä,  mutta mistä?

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu