Nord Stream

Kaasuputki on melkein valmis.  Se on saksalaisille ja Saksalle erittäin tärkeä hanke, kun maa on tyhmästi luopumassa ydinvoimasta ja tarvitsee energiaa, mutta kivihiilestä on päätetty luopua.  Maakaasu olisi siis tärkein hanke maan energiahuollon turvaamiseksi.

Nyt kuitenkin maailmassa tapahtuu sellaista että voi olla että kaasuputkea ei koskaan rakenneta loppuun,  Putin jatkaa agressiivista politiikkaansa ja jotain pitäisi yrittää tehdä, jotta Putin ymmärtäisi että hän ei voi tehdä mitä tahansa ilman vastareaktiota.  Matkustuskiellot eivät riitä,  kaasuputken rakentamisen lopettaminen voisi olla ehkä tehokas keino.

Amerikkalaiset ovat kovasti olleet sitä mieltä että kaasuputkea ei saa rakentaa ja mikäli se rakennetaan loppuun, tiedossa on ilmeisesti sanktioita EU:lle.  Jenkit haluaisivat tietenkin vain myydä omaa kaasuaan Eurooppaan, eivät jenkit halua Putinia rangaista, ei ainakaan jos Trump jatkaa vallan kahvassa.

On siis kyseenalaista rakennetaanko kaasuputkea koskaan valmiiksi asti.  Asia koskee myös Suomea, koska Suomi on Fortumin kautta rahoittamassa putkea ja jos projekti ei koskaan toteudu,  investointi on ollut turha.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu