Nuori naispääministeri

Nuori naispääministeri, tai nuori nainen pääministrinä neljän puolueen hallituksessa jossa muiden kuin päämimisteripuolueen puheenjohtajat ovat naisia ja ennen hallituksen uudelleenjärjestelyjä suurin osa ministereistä on naisia.

Tämä olisi asetelma joka olisi puheenaihe ulkomaita myöten, jos se toteutuisi.

Naiset varmaan tykkää, mutta toteutuuko miesten tasa-arvo hallituksessa?

Ei millään tavalla eikä millään mittarilla.

Avainministereistä ainoastaan Mika Lintilä olisi mies talossa, muuten hallituksessa vallitsisi täydellinen akkavalta.


Antti Lindtman olisi todennäköisesti turvallismpi ratkaisu pääministeriksi, vaikka eihän sitä vielä tiedetä mihin Sanna Marinin rahkeet käytännössä riittävät.

Käytännössä pääministeri joutuu lyhyen kuherruskuukauden jälkeen kaikenlaisiin kriiseihin ja sotkuihin.  Kaikki entiset pääministerit ovat niihin sotkuihin joutuneet, Rinne kaatui mediakohuun, eli poliittiseen peliin.  Niissä kohuissa ovat rypeneet kaikki entiset pääministerit. Osa entisistä pääministereistä ovat Rinteen lailla kaatuneet näihin mediapeleihin ja muihin sotkuihin, osa pääministereistä ovat selvinneet sotkuista nipinnapin.

On aivan selvää että sotkua ja mutapainia tulee myös Sanna Marinin osalle, jos hänet pääministeriksi valitaan.  Sanna Marin on valmis tähän haasteeseen. Sama se, täältä katsomosta käsin on saman tekevää kuka siellä mudassa rypee.  Jotenkin vain tuntuu vähän siltä että on säälittävämpää nähdä kun nuorta naista sotketaan, kiusataan ja revitään hajalle,  Siinä mielessä nuori mies olisi sivustakatsojan kannalta parempi ratkaisu.  Mutta eihän sitä edeltäkäsin tiedä miten Marinin pääministrinä kävisi, kuten ei tiedetä myöskään Antti Lindtmannin mahdollisista kohtaloista pääministerinä.  Kova paikka se on, olipa se paikka kenen tahansa hallussa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu