Nyt pannaan vihdoin kuntoon Suomen taloutta

Elina Valtonen Ylellä: ”Tämä hallitus on pistetty pystyyn sen takia, että nyt vihdoin ja viimein lähdetään tervehdyttämään Suomen taloutta”

Konstit talouden kuntoon panemiseksi näyttävät tällä hallituksella kovin samanlaisilta kuin mitä ne olivat edelliselläkin hallituksilla.

Taloutta pannaan pystyyn ottamalla lisää velkaa, entisen velan päälle siis.


Edellinen hallitus otti lisää velkaa vaalikauden aikana 40 miljardia ja tämä hallitus aikoo tehdä saman, ei kykene siis panemaan paremmaksi, vaikka niin lupasi.


Hallitus palkitsee äänestäjiään verohelpotuksin ja rankaisee niitä jotka ovat äänensä oppositiolle antaneet leikkauksin.  Se ei kuitenkaan paranna näköjään budjetin alijäämää millään tavalla.


Toivottavasti työllisyys paranee hallituksen toimien johdosta, sen ainakin sanotaan olevan hallituksen toimien tavoite. 

Mutta saako teollisuus ja julkinen sektori työttömistä suomalaisista sellaista työvoimaa mitä se tarvitsisi?  Lähtevätkö työttömät töihin kun heidän etujaan työttömänä olemisesta pienennetään?  

Asiantuntijoiden mielipiteet jakautuvat näköjään tässä asiassa.  Köyhien sosiaalietuuksien leikkaamisella on sekä kielteisiä että myönteisiä vaikutuksia työllisyyteen ja sillä on kielteisiä vaikutuksia kokonaiskulutuksen kannalta, mikä vähentää kulutusta ja lisää sitä kautta työttömyyttä.


Auttavatko verohelpotukset ihmisiä pysymään työelämässä.  Jostain luin että ne luvatut verohelpotukset tekisivät kai keskimäärin 40 euroa vuodessa lisätuloja työssä käyville.


Jotta valtion velkaantuminen saataisiin kokonaan loppumaan, se vaatisi noin kahden tonnin vuosittaista lisäveroa työssä kävijöille ja saman verran leikkauksia toimeentuloon myös tulonsiirtojen varassa  eläville.

Tulonsiirtojen leikkaukset eivät kuitenkaan hyödyttäisi veronmaksajia, vaan ne rahat menisivät kaikki valtion menojen kattamiseen.

Paremmin tienaaville tuo kaksi tonnia vuodessa ei tuntuisi missään, kulutusta ei tarvitsisi sen takia vähentää,  tulonsiirtojen varassa eläville se tarkoittaisi että jostain pitäisi tinkiä, ruuasta, lääkkeistä, vaatteista, tai jostain muusta.


Mutta velan ottaminen on kai sitten kannattavampaa kuin valtion kulujen kattaminen kansalaisten toimeentulosta tinkimällä.  Näin ovat varmaan VM:n virkamiehet sen laskeneet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu