Onko Sanna Marinin kuva parempi maskilla, vaiko ilman maskia?

Monet eivät pidä pääministeri Marinin kasvoista, joko siksi että ne ovat liian kauniit, tai sitten siksi että omat kasvot eivät ole yhtä kauniit kuin Marinin kasvot.  Joidenkin mielestä ihminen ei voi olla politikkona pätevä jos kasvot ovat useimpien mielestä viehättävät.  

Kauneus on katsojan silmässä, mutta olipa kauneutta tai sitten ei, kauneus on asia joka ei sulje pois muita ominaisuuksia, eikä määrittele niitä.   Kaunis voi olla muulla tavalla mitä vain, hän voi olla laiska tai ahkera, ahne tai tuhlaavainen tai säästäväinen, hänellä voi olla hyvä laskupää, tai sitteen huono, hän voi olla miellyttävä ja sosiaalinen, tai epämiellyttävä epäsosiaalinen. 

Kaunis ihminen voi olla myös hyvä poliitikko, tai sitten huono, sitä asiaa ei voi päätellä kasvojen kauneuden perusteella. 


Mitä Marinin politiikkaan tulee, niin häntä on arvosteltu siitä miten hän on informoinut kansalaisia kasvomaskiasiassa.

Ensin tehtiin tutkimus jonka mukaan kasvomaskista ei ole juuri mitään hyötyä, vaan maskit voivat  päinvastoin haitata, luomalla väärää turvallisuuden tunnetta.  Turvallisuuden tunteen myötä  perusasiat sitten voivat unohtua, kuten turvaetäisyydet, käsien pesut ja hihaan rykimiset ja muu varovaisuus.


Maskien saatavuudesta oltiin kuitenkin huolissaan ja hallitus yritti kovasti saada kotimaista maskintuotantoa käyntiin.  Kotimaisia yrityksiä patisteltiin aloittamaan maskien tuotantoa ja siinä onnistuttiinkin.  Mitä keinoja tässä patistelussa käytettiin, sitä tarina ei kerro.  Käytettiinkö uhkailua, lahjontaa vaiko kiristystä, siitä meille ei ole kerrottu, mutta veikkaisin että lahjonta olisi tässä tapauksessa ollut se käyttökelpoisin ja varmin keino.  Ehkä hallitus lupasi että joku tietty määrä maskeja menisi joka tapauksessa kaupaksi, tavalla tai toisella.


Sitten tuli kesä, eikä maskeja juuri tarvittu, kun koronaa ei ollut.  En tiedä pyörivätkö maskitehtaat silti täysillä ja tuottivat maskeja varastoihin, kunnes kaikki varastot täyttyivät, vai seisoivatko tuotantolinjat kesän ajan.


Sitten tuli syksy ja koronatapausten määrä lähti kasvuun.  Tehtiin uusi tutkimus, samoista lähtökohdista käsin kuin keväällä, mutta oops,  tulos olikin toinen kuin keväällä.  Kasvomaskien todettiin nyt olevan hyödyksi, jopa tarpeen. 

Hallitus antoi uuden asetuksen kasvomaskien käytöstä, suositellen sitä tällä kertaa ja oppositio aloitti hallituksen ryöpyttämisen siitä että miksi tätä vahvaa suositusta ei pantu toimeen jo keväällä, vaikka silloin ei ollutkaan maskeja kaupan hyllyillä saatavissa, kuten syksyllä oli.   

Luultavasti syksyllä olivat myös varmuusvarastot täynnä maskeja, maskintekijöiden omat varastot olivat täynnä maskeja ja tuotantolinjat ehkä seisoivat toimettomina, kun ei ollut enää paikkaa mihin niitä maskeja voisi oikein varastoida lisää.


En väitä että tällä maskien uudella saatavuudella olisi ollut mitään tekemistä uuden tutkimustuloksen, uuden suosituksen ja opposition käyttäytymisen välillä, mutta voihan se niinkin olla että maskinvalmistajat olisivat olleet konsultoimassa sekä tutkimuksen tekijöitä, hallituksen päättäjiä, että myös oppositiota.

Jokatapauksessa, ilmeisesti maskeilla on nyt menekkiä, koska melkein joka toisella näyttää nyt olevan maski.   

Myös Sanna Marinilla on joskus ollut maski julkisuuteen tulleissa kuvissa, joskin Sanna Marin olisi minusta kauniimpi ilman maskia, joillekin muille taas maski sopii paremmin kuin ne omat kasvot.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu