Onko median vapaus Suomessa vaarassa

Hallitus on historiallisen epäsuosittu.

Brutaali tulos MT:n kyselyssä: Petteri Orpon hallitus sai täystyrmäyksen, tutkijakin hämmästyi


 

Miksi ihmiset jotka äänestivät nykyisiä hallituspuolueita ja vaalien jälkeen iloitsivat vaalituloksesta, ovat nyt kääntäneet hallitukselle selkänsä?

Kyselyyn vastaajista vain 6,8 prosenttia kertoi olevansa hallituksen toimintaan erittäin tyytyväisiä, ja melko tyytyväisiä oli 18,6 prosenttia.

Vastaajista enemmistö, yhteensä 61,7 prosenttia, oli tyytymättömiä.


Tällainen tulos tässä vaiheessa, kun hallitus ei ole vielä ennättänyt tehdä oikeastaan muuta kuin lomailla, kalastella ja olla mattopesulla, on ennennnäkemätön.


Perussuomalaiset näyttävät nimenneen päävihollisensa ja se on odotettu.  Hallituksen epäsuosioon syypää on vapaa media.  Tämä on erittäin huolestuttavaa.  Onko median asema nyt Suomessa uhattu?

Persut on toiseksi suurin puolue ja hallituspuolue ja se käy täydellä voimallaan taisteluun vapaata mediaa ja median vapautta vastaan.  Puoluekokouksessa Riikka Purran päävihollinen ei perinteiseen tapaan olleet mamut, eli maahanmuuttajat, vaan vapaa suomalainen media.Kuten Ulla Appelsiini Ilta-sanomissa kirjoittaa

sangen poikkeuksellisena voidaan pitää sitä, että mediavastaisuus teemana on niin vahvasti esillä kuin se oli perussuomalaisten puoluekokouksessa.

Koko tämä ristiriita keskittyy tietenkin  yhteen sanaan, se sana on rasismi.  Kun muut haluavat puhua persujen rasismista, persut haluavat kieltää sen sanan käytön. Ihan alusta asti persut eivät ole hyväksyneet sitä sanaa oman toimintansa ja omien tavoitteidensa kuvaamiseen, vaan ovat itse käyttäneet sanaa maahanmuuttokriittisyys, mikä kuitenkaan ei kuvaa asiaa oikealla tavalla.  Olisi ihan hyvä että asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä.


Toisaalta hallituksessa ei puhuta oikealla nimellä myöskään sosiaalietuuksien kiristämisestä. Sen oikea nimi on köyhien kyykyttäminen, mutta hallitus haluaa puhua hyvinvointivaltion pelastamisesta, kannustinloukkujen purkamisesta ja työllisyyden parantamiseen tähtäävistä toimista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu