Onko tämä meidän tämän päivän velaksi elämisemme pois tulevien veronmaksajien tilipussista?

Syömmekö me velkaa ottamalla tulevien sukupolvien tulevat ruuat ja eväät?

Näinhän sitä väitetään, mutta pitääkö se paikkansa?


Oikeasti se raha mitä tänään lainataan on tulevaisuudessa vain inflaation syömää leikkirahaa, jolla ei ole tulevaisuudessa mitään merkitystä, samoin kuin nykypäivänä ei ole mitään merkitystä niillä rahoilla joita meitä edeltäneet sukupolvet tienasivat ja toisilleen lainasivat.

Vaikuttaako tämän päivän velanotto tulevien sukupolvien syömiseen, pukeutumiseen, asumiseen, tai liikkumiseen? 

Ei mitenkään.


Ylipäätänsä tämänkään päivän rahalla, sen määrällä siis,  ei ole tässäkään  päivässä mitään merkitystä siihen miten paljon  maailmassa on kaikkea hyvää.   Kaikki hyvä ei nimittäin liity rahaan millään tavoin, vaan kaikki hyvä liittyy siihen kaikkeen materiaan mitä on olemassa. Ruokaan, vaatteisiin asuntoihin, autoihin, infrastruktuuriin,  terveyspalveluihin,  taiteeseen ja viihteeseen.  

Rahan merkitys perustuu ainoastaan siihen että se jolla sitä rahaa on, on myös oikeutettu niihin olemassa oleviin todellisiin resursseihin joita maailmassa on saatavilla.  

Se jolla ei rahaa ole, ei ole  oikeutettu mihinkään,  ei ruokaan, ei vaatteisiin, ei asuntoon, ei autoihin,  ei myöskään taiteisiin, eikä viihdepalveluihin.  

No, on sentään yksi poikkeus.  Rahatonkin saa käyttää hyödykseen yhteiskunnan yhteistä infrastruktuuria.  Hän voi kävellä pitkin valmista sileää katua, eikä tarvitse kiertää paikasta toiseen läpi metsien, soiden,  rämeikköjen ja kivikkojen.  Jos vielä palataan siihen rahan lainaamiseen ja siihen miten se vaikuttaa tuleviin sukupolviin, niin väitän ettei mitenkään.  Silloin tilevaisuudessa nykyinen asuntokanta on jo muutenkin rappiolla,  tiet ja kadut on räjähtäneet pilalle,  nykypäivän vaattet on silloin koin syömät ja kuluneet ja muutenkin pois muodista. Tulevaisuuden ihminen ei näihin meidän nykyrytkyihimme pukeutuisi,  toki niitä voi olla näytillä museoissa.   Nykyisistä liikennevälineistäkään ei ole muuhun kuin museoissa säilytettäviksi.  Nykyiset ruokavarastot on syöty, tai pilalla.


Nykyisin tekemistämme veloista ei  ole haittaa tulevaisuuden ihmisille.  Tulevaisuuden ihmiset kasvattavat itse omat ruokansa, viljansa, perunansa, tomaattinsa, oliivinsa ja appelsiininsa,  tekevät itse omat vaatteensa, rakentavat omat kotinsa ja kulkuvälineensä ja tekevät itselleen uuden infrastruktuurin.


Emmehän me nykypäivän ihmisetkään enää käytä vanhoja kinttupolkuja, kirkkoteiksikin joskus sanottuja niitä joita edelliset sukupolvet polkivat metsään kirkkoon ja kirkolle patikoidessaan. Minä tosin käytin lapsena tällaista ”kirkkotietä” usein metsän läpi uimaan mennessä.   Emme käytä  edes vanhoja roomalaisia teitä, roomalaisten sotilaiden ja orjien aikoinaan suurella vaivalla rakentamia kivipolkuja, jotta armeijoita voitaisiin liikutella nopeasti sinne missä vihollinen uhkasi maan rajoja. 

Emme enää käytä niitä vanhoja turvekammeja ja savupirttejä, joissa esi- isämme lämmittelivät, syntyivät, elivät ja kuolivat. emmekä edes niitä  mäkilinnojakaan, joita esi-isämme rakensivat korkeille paikoille, turvapaikaksi läheltä tai kaukaa tulevien vihollisten ja ryöstelijöiden varalta. 

Emme käytä enää liikkumiseen kirkkoveneitä emmekä, hevosrekiä, tai kiesejä, eli hevosvetoisia rattaita.   

Eivät myöskään noiden vanhojen asioiden tekemistä varten aikanaan otetut velat enää rasita meidän ikäpolveamme taloudellisesti, eivätkä ne ole meidän huolenaiheitamme.


Miksi siis me huolehtisimme siitä miten tulevat sukupolvet selviävät meidän ottamistamme veloista, kun ei ne tulevat sukupolvet niitä tule koskaan muistamaan eikä ajattelemaan.


Velanoton välitön seuraus on se että keskuspankit joutuvat painamaan rahaa, koska lainamarkkinoilla ei muuten raha riittäisi kaikkeen siihen velanottoon mitä valtiot, yritykset ja yksityiset tarvitsevat.  Näin raha lisääntyy markkinoilla ja koska rahalla ostettavien hyödykkeiden,  siis niiden todellisten hyvinvoinnin lähteiden, määrä pysyy samana, niistä kilpaillaan kovasti, koska liikkeellä on paljon keskuspankkien painamaa rahaa.  Sen takia kaikki  nyt kallistuu.

Me siis maksamme parhaillaan valtioiden, yritysten ja yksityisten ottamia velkoja kollektiivisesti kohonneina hintoina.  Ei niistä veloista ole enää mitään jäljellä sitten kun uudet sukupolvet astuvat remmiin.


Uudet sukupolvet rakentavat itse oman hyvinvointinsa,  tuottavat itse oman ruokansa, tekevät itse omat vaatteensa ja menopelinsä, rakentavat itse omat asuntonsa ja oman infrastruktuurinsa ja ottavat itse omat velkansa.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu