Onko sinulla ylimääräistä rahaa tililläsi?

Se tilillä oleva raha on sinulle ylimääräistä rahaa, et tarvitse sitä.  Jos tarvitsisit sitä käyttäisit sen tietenkin johonkin sellaiseen mitä tarvitset,  toki voisit käyttää sen rahan myös johonkin mitä et tarvitse, mutta se olisi typerää, etkä ole typerä.   Kun et tarvitse sitä rahaa, siksi se on siellä sinun  tililläsi.

Mutta se raha on siellä tililläsi aivan tyhjän panttina.  Kun et osta sillä mitään, se ei työllistä ketään, ei kaupan myyjää, ei kauppaa, ei kuljetusyrityksiä, ei tuotteen valmistajaa, eikä valmistajan työntekijöitä eikä alihankkijoita.  Se raha siellä sinun tililläsi on täysin hyödytöntä rahaa sekä sinulle, että yhteiskunnalle, sekä  Suomelle  että globaaleille maailmanmarkkinoille.


Mitä sinun pitäisi tehdä sille rahalle, jotta saisit sen parempaan käyttöön?

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, se asia on jo hoidossa.  Valtiot,  kaikki valtiot, ei ainoastaan Suomen valtio, sekä muut velalliset, ovat jo käyttäneet maapallon resursseija enemmän kuin mihin niillä on ollut varaa.  Ne ovat työllistäneet niitä ihmisiä joita sinä et ole työllistänyt,  mutta velaksi, koska niillä ei ole ollut rahaa.

Nyt sitten tulee se inflaatio, joka tasaa kaikki velat ja saatavat.  Velallisten velat katoavat inflaation myötä taivaan tuuliin,  samoin sinun rahasi sieltä sinun pankkitililtäsi, ne rahat mitä et tarvitse, jonka takia ne ovat siellä sinun pankkitililläsi.

 


Tai, eihän se nyt ihan noinkaan mene.  Ei ne rahat minnekään katoa, eikä velat.  Kyllä ne säilyy.  Mutta kun rahan arvo putoaa, ei se velka enää ole kovin hankala maksaa pois, etkä sinä enää saa säästörahoillasi niitä hyödykkeitä joita saisit niillä nyt, vaan paljon vähemmän.Mutta ei se mitään.  Koska sinä olet säästäväinen, säästät varmasti koko ajan lisää rahaa pankkiin, niin että rahasi määrä siellä pankissa kasvaa jopa enemmän kuin mitä sen rahan ostovoima vähenee. 

Ne taas jotka mieluimmin tuhlaavat rahaa kuin säästävät sitä, ottavat ainavain lisää velkaa, niin että vaikka rahan arvo heikkenee, eli rahan ostovoima pienenee inflaation myötä, velallisten velka materiassa laskettuna ei suinkaan pienene.


Näin se menee.  Velalliset elävät kaiken aikaa säästäjien kustannuksella ja talouden tasapaino säilyy.


Pääasia on että jollakin sellaisella on rahaa jolla on sille rahalle käyttöä, se on aivan sama onko se käyttöraha omaa rahaa, vai onko se velkaa.  Se saa markkinat toimimaan ja materiaalinen toimeliaisuus säilyy,  ihmisillä on töitä ja tavaraa on tarjolla.

Jos kaikki olisivat sinunlaisiasi säästäjiä, taloudellinen toimeliaisuus pysähtyisi maailmanlaajuisesti. Syntyisi suuri pula ja hätä. 

Mutta on toki hyvä että sinulla on ylimääräistä rahaa, jota et tarvitse,  jotta ne joilla ei ole rahaa, mutta joilla on tarvetta rahalle, voivat ottaa lisää velkaa ja sitten käyttää sen.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu