Onko Suomessa natseja?

Voisiko Putin perustella hyökkäystä Suomeen sillä että se haluaa puhdistaa Suomen natseista?

Suomihan oli toisessa maailmansodassa valitettavasti Natsi-Saksan liittolainen.  Suomessa oli siihen aikaan myös paljon Hitlerin ja natsien kannattajia,  myös monet arvostetut ihmiset,  erikoisesti taiteilijat, olivat melko natsimielisiä.  Suojeluskunnat ja lotta- järjestö olivat,  elleivät natsimielisiä, niin ainakin hyvin oikeistomielisiä.


Kun natsit hävisivät sotansa, natsimielisyys ei ollut pop missään päin maailmaa, ei tietenkään myös Suomessa. Aate ei kuitenkaan kuollut, vaan se eli.  Natsismi ja natsit oli pantu komeroihin piiloon, mutta siellä ne elivät omaa elämäänsä.

Vaikka Kekkonen yritti muuttaa kansan ajattelutapaa, lähetti myllykirjeitä vähän joka paikkaan, julki-natseilla ei oikein  ollut mahdollisuuksia päästä yhteiskunnan portaita pitkin ylöspäin, eikä natsimielisillä kannanotoilla oikein tahtonut päästä edes julkisuuteen, natseja varmasti oli ja natsimielisyys eli.


Nykyisin vanhat natsit ovat jo suurimmaksi osaksi kuolleet ja loput hoippuvat haudan partaalla, mutta  heidän kunniansa on palautettu,  toki niin ettei heidän natsimielisyyttään liikaa korosteta.


Nuoriso on kyllä löytänyt natsismin ihan uudestaan ja uudella pohjalla, ihan omatoimisesti varmaankin. 

Uusnatsismi on toki ehkä vain osa nuorison normaalia kapinaa ja isänmurhaa, kuten aikoinaan 60- luvun vasemmistolaisuus, taistolaisuus. 

Taistolaisuus oli kapinaa vanhempien polvien oikeistolaista ajattelutapaa vastaan, eikä sitä olisi tarvittu, ellei  ”yli-oikeistolaista” ajattelutapaa olisi ollut olemassa.


Kaikenkaikkiaan,  kyllä Suomesta sen verran natsimielisyyttä löytyy, uutta ja vanhaa, että Putin saa siitä tekosyyn Suomeen hyökkäämiseksi. 

Vaikka, eihän Putinilta tekosyyt lopu.  Jos Suomessa ei olisi natseja, tekosyy löytyisi kyllä muutenkin. 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu