Onneksi painajainen ei toteutunut

Ranskalaiset eivät saaneet uutta vihapuhepresidenttiä, vaan nykyinen presidentti sai jatkoajan.

Siitä ei tiedetä miten pitkän jatkoajan Eurooppa saa  Putinin uhkaillessa mannertenvälisillä ydinohjuksillaan koko muuta maailmaa.  Putin pelottelee maailman yleisellä tuholla, joka koskee tietysti  myös Venäjää, jos Putin ei saa tahtoaan läpi.


Putinin politiikka perustuu sokeaan kansallismielisyyteen, kuten Le-Penin,  Trumpin, tai Boris Johnsonin politiikka.  Monet pienemmät maat ovat myös valinneet kansallismielisiä johtajia, mutta pienen maan kansallismieliset ovat sikäli vaarattomampia että ne eivät uhkaa muita maita samassa määrin kuin isojen maiden kansallismieliset.

Unkari ei ole uhka Saksalle, eivätkä Unkarin pienemmätkään naapurit näytä olevan niin kovin huolissaan Unkarista. 


Sen sijaan Venäjästä on syytäkin olla huolissaan.  Myös isojen maiden on syytä olla huolissaan Venäjän kansallismielisistä, riippumatta onko näissä maissa vallalla oma kansallismielinen hallituksensa.

Kansallismielinen Boris Johnson näyttää olevan kovasti huolissaan Putinista. Ehkä Boris itse kansallismielisenä tietää parhaiten sen vaaran mitä venäläinen kansallismielisyys tuo tullessaan kansallismieliselle Englannille.  Sen  takia Boris antaa tehokkaita aseita Ukrainalle ja kouluttaa ukrainalaisia sotilaita käyttämään niitä.  

Jokainen venäläinen tuhottu panssariajoneuvo, lentokone, helikopteri, tai sota-alus, heikentää kansallismielisen  Venäjän mahdollisuuksia laajentaa imperiumiaan, ensin Ukrainan, sitten muiden maiden kustannuksella.  

Boris tietää vaaran.  Saksalaisten johtajat eivät kenties vaaraa tajua, koska he eivät ole itse mitään kiihkokansallismielisiä, kuten Boris.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu