Pääministerin vaihdos ei Englantia pelasta

Sanoin jo silloin kun Johnson sai potkut, ettei pääministerin vaihdos auta.  Vika kun ei ole pääministerissä, vaan pääministerin harjoittamasta politiikasta ja jos politiikkaa ei muuteta, mitään parannusta ei voi tapahtua.

Brexit oli se virhe mistä englantilaiset nyt kärsivät ja mistä ne nyt maksavat.


Konservatiivipuolue yritti ensin Johnsonin ja sitten Trussin kaudella pelastaa Englannin taloutta idealistisella ja utopistisella äärioikeistolasille toiveille perustuvalla politiikalla.

Vaikka tätä äärioikeistolaista ideologiaa eivät talousasiantuntijat ole puoltaneet, Truss lähti nyt päättömästi sille tielle mikä osoittautui katastrofiksi.  Markkinavoimat reagoivat siihen pätökseen odotetulla tavalla ja Trussin ideologian mukainen politiikka jouduttiin pikavauhtia perumaan ja ensin valtiovarainministeri, sitten pääministeri itse, joutuivat eroamaan.


Jos Englanti saa nyt uudeksi pääministeriksi jonkun sellaisen joka perustaa politiikkansa faktoihin, eikä ideologiaan, joko konservatiivi- tai labor-pääministerin, talouden myllerrys saattaa rauhoittua hiukan, mutta Englannin taloius jatkaa silti alamäkeään siihen asti kunnes maassa yleisellä tasolla tunnustetaan tosiasiat ja koko turmiollinen brexit- politiikka joskus perutaan.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu