Pakolaisia Afganistanista tihkuu Suomeen Viron kautta.

Virolaiset yrittävät tämän päivän uutisten mukaan tukkia pakolaisten reitin Valkovenäjältä Suomeen, pohjoismaihin ja edelleen muualle EU:n alueelle,  miksiköhän?

Virolaisille pakolaisista ei liene haittaa. Pakolaiset tuskin viihtyvät köyhässä Virossa, missä väestö suhtautuu heihin kylmästi ja vihamielisesti.  Suomessa ja muualla EU:ssa väestö kokonaisuudessaan ei ole yhtä vihamielistä kuin Virossa ja Balttiassa.  Pakolaiset voivat anoa varakkaimmissa EU-maissa  turvapaikkaa, mikä takaa heille oleskeluoikeuden määräajaksi ja pienen mahdollisuuden päästä eteenpäin elämässään.

Suomessakin monet ihmiset suhtautuvat pakolaisina maahan tuleviin vieroksuvasti.  Pakolaisvastaisuus lisääntyy pakolaisten määrän kasvaessa  ja se puolestaan kasvattaa pakolaisvastaisen  äärioikeistolaisen populistipuolueen suosiota Suomessa, mikä ei tietenkään ole Suomen perinteisille puolueille mieleen.

Perinteisillä puolueilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää kaikin keinoin estää pakolaisten tulo Suomeen, koska jos se ei onnistu se lisää populistisen äärioikeiston suosiota muiden puolueiden kustannuksella.

Populistiselle äärioikeistolle sen sijaan uusien pakolaisten pääsy maahan olisi sen kannatuksen kannalta hyvä asia,  vähän kuin lottovoitto. 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu