Palkkainflaation uhka on seurausta kansalaisten tyhmyydestä

Yhteiskuntaa pitäisi pystyä johtamaan kokonaisvaltaisesti, mutta se ei onnistu, kun jokainen ajattelee vain itseään ja omia etujaan ja  niitä omia etuja puolustetaan tiukasti, vaikka lakkoilemalla.

Hoitajapula uhkaa Suomea ja hoidettavia suomalaisia, mutta se ongelma pitäisi hoitaa muulla tavalla kuin nostamalla hoitajien palkkatasoa, vaikkapa siten että tuodaan ulkomalta halukkata hoitajia, tai muiden kuin hoitajien palkkatasoa laskemalla.  

Hoitajien palkkatason nosto  on huono homma, koska kukaan ei usko että heidän oma työnsä olisi vähäarvoisempaa kuin hoitajien  ja hekin tulevat  vaatimaan vastaavat korotukset kuin hoitajat.


Palkka-asioista pitäisi päättää keskitetysti, valtakunnan ja sen asukkaiden etuja ajatellen, eikä lakoilla kiristämällä.

Jos hoitajien palkkatasoa on pakko korottaa, jotta hoitajia saataisiin hakeutumaan alalle enemmän, niin korotettakoot sitten, mutta sen ei saisi antaa johtaa yleiseen palkka-inflaatioon, koska sehän ei sitten enää toimi siten kuin sen pitäisi toimia, eli kannustimena hoitotyöhon ryhtymiselle.

Yleiset palkkojen korotukset, jotka tästä seuraavat  eivät   edes paranna hoitajien, eikä kenenkään muunkaan taloudellista asemaa. Se johtaa inflaatioon, eli sillä parannetulla palkalla ei saa sen enempää hyvää kuin ennenkään, siis sillä huonommalla palkalla. 

Sitäpaitsi Suomessa toimivien yritysten, suomalaisten ja ulkomaalaisten Suomessa toimivien yritysten, kilpailukyky kärsii palkka-inflaatiosta, mikä tarkoittaa heikentyvää työllisyyttä, heikentyvää valtiontaloutta ja valtion heikentyvää kykyä maksaa palkkoja julkisen alan työntekijöille, mm. hoitajille.

Tämä kehitys nyt kuitenkin on näköpiirissä, eikä sitä voida estää, vaikka se hyvin tiedetään.  Syynä on kansalaisten itsekkyys ja tyhmyys.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu