Palkkaratkaisut pitäisi panna uusiksi

Ne palkkaratkaisut jotka nyt on neuvoteltu ja sovittu tehtiin Sipilän hallituksen loppuvaiheen kikyjen ja viennin elpymisen aiheuttamissa positiivisissa tunnelmissa.  Sen jälkeen tilanne on kuitenkin muuttunut toiveikkaasta epätoivoiseksi.  Investointituotteiden vienti ei ole vielä sakannut, tehtaat ovat pyörineet täysillä, mutta tilanne on kuitenkin muuttunut,  tilauskirjat ovat ohentuneet ja vienti tulee varmuudella sakkaamaan.  Tähän hetkeen ja tähän tilanteeseen tehdyt palkkaratkaisut eivät ole sopivia. 

Poliitikot eivät tule tätä koskaan sanomaan, eivät sen kummemmin opposition kuin hallituspuolueiden poliitikot,  mutta paras keino ja ainut keino pelastaa yritykset ja yritysten toiminta Suomessa on perua neuvotellut palkankorotukset ja neuvotella ne uusiksi. 

Palkkaratkaisujen pitäisi olla sen kaltaisia että erityisesti vienti voisi jatkua ja vientiteollisuuden työpaikat säilyttää ja ihmiset voisivat jatkaa työntekoa ja niiden verojen maksamista  joilla myös julkinen sektori voidaan rahoittaa, eli pitää pystyssä koululaitos, terveydenhoito poliisi ja puolustusvoimat, sekä julkinen hallinto, sekä huolehtia vanhoista, vammaisista, työkyvyttömistä ja työttömistä.

Koska palkankorotusten peruminen koskee valtaosaa suomalaisista, eli työssä käyvää enemmistöä suomalaisista,  yksikään poliitikko ei valitettavasti uskalla suosionsa laskemisen pelossa tällaista esittää.  Nyt pitäisikin ammattiyhdistysten itse ottaa itseään niskasta kiinni, tunnustaa tosiasiat ja pelastaa Suomi.

Valitettavasti kapitalistien kurittaminen, eli rikkaiden rankaiseminen ei tässä asiassa nyt auta, koska se johtaa vain siihen että investoinnit ja työpaikat  karkaavat Suomesta entistä nopeammin. Jos pääomat katoavat Suomesta muualle, muualle menevät myös työpaikat ja työstä  perittävät verotulot vähenevät. Valtio joutuu entistä enemmän rahoittamaan toimiaan velaksi, kunnes velkaa ei enää ole tarjolla.  

Kumma juttu että näin velkainen maa kuten Suomi yleensä vielä voi saada velkaa, mutta se ei ole minun ongelmani, vaan niiden jotka ovat Suomen valtiolle velkaa myöntäneet, tai myöntämässä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu