Perussuomalainen viestintä ja ”kaksoisviestintä”

Se asia mihin perussuomalaisten kansansuosio perustuu ei ole muuttunut, se on Tony Halmeen ajoista asti ollut samaa ”maahanmuuttokritiikkiä”.  Kun persujen Soinilainen linja kokonaan syrjäytettiin tämä ”maahanmuuttokriittinen” linja kirkastui persujen peruslinjaksi eduskunnan nykyisen puheenjohtajan johdolla,  joka siinä vaiheessa valittiin johtamaan puoluetta. 

Riikka Purran valinta puolueen puheenjohtajaksi ei muuttanut puolueen linjaa, mutta se mahdollisti nykyisen hallituskoaliition, kun kokoomuksen aiemmin “pannaan” julistamaa Halla-ahoa ei ollut enää pakko nostaa ministeriksi.


Koska muille varteenotettaville hallituspuolue-ehdokkaille ei kelvannut Halla-aho, eikä Purra, tämä nykyinen hallitusvaihtoehto tipahti kokoomuksen syliin kuin lahjana taivaalta. 

Suostumalla persujen muutamiin “maahanmuuttokriittisiin” linjauksiin, kokoomus voi nyt toteuttaa täysin omaa politiikkaansa, joka näyttäisi olevan aivan sama kuin mikä on työnantajaliittojen suositus. Hallitusohjelma  on sieltä työnantajien ohjelmasta kopioitu kirjoitusvirheitä myöten, kuiten joku opposition edustaja nokkelasti havaitsi.

Mutta ei siinä mitään. Kokoomus luonnollisesti ajaa omien äänestäjiensä etua ja kyllähän työnantajienkin näkemyksiä on hyvä kuunnella, nyt vain kävi niin että persujen hallitukseen mukaantulon ansiosta mitään muita näkemyksiä ei tarvitse kuunnellakaan.


Mutta minun piti puhua oikeastaan persuista, eikä kokoomuksesta, joten siirryn tästä nyt siihen aiheeseen.

Kuten aiemmin jo totesin, persujen kansansuosio perustuu täysin niinsanotulle “maahanmuuttokriittisyydelle” ja vähän muullekin kriittisyydelle, sellaiselle mitä harrastettiin persuissa jo Soinin aikana, ennen tämän “maahanmuuttokriittisyyden”  tuloa persujen leipälajiksi.  

Ei näillä muilla kriittisyyden lajeilla kuitenkaan ole oikeastaan mitään merkitystä, ei niillä ole myöskään persujen kannatukselle mitään merkitystä, ne ovat mukana muodon vuoksi, samoin kuin persujen kaikki muu poliittinen ohjelma kuin “maahanmuuttokriittisyys”. 

Se kaikki ”muu” on mukana vain muodon vuoksi, koska puolueella pitää toki olla joku mielipide kaikkiin asioihin, siis muihinkin kuin “maahanmuuttokriittisyyteen”.  Persujen äänestäjiä ei nämä muut asiat kuitenkaan kiinnosta, ne voisivat olla mitä vain, heitä kiinnostaa vain se “maahanmuuttokriittisyys”.


Kesällä perussuomalaisten kuningastielle tuli selkeästi iso mutka matkaan, tai ”kivi kenkään”, kun Petteri Orpo kielsi hallituskumppaniltaan fasistiset ja rasistiset puheet. 

Minä olen sitä mieltä että juuri tämä ”maahanmuuttokriittisen” puheen kielto on ollut suuri syy siihen miksi persujen suosio romahti viime vaaleissa. 

Persujen kannattajat eivät saaneet enää sitä mitä halusivat, sitä mihin olivat tottuneet,  “maahanmuuttokriittistä”  julistusta.  Persujen kannattajat pettyivät, kyllästyivät, siirtyivät äänestämään Li Anderssonia tai kokoomusta, tai jäivät kotiin.Vielä on kuitenkin persuilla keinoja olemassa levittää “maahanmuuttokriittistä” ilosanomaansa.  Se keino on niin sanottua piiloviestintää, josta olen yrittänyt itsekin puhua, mutta  heikommin ja epävarmemmin kuin miten ne asiat on esitetty tässä artikkelissa.

Perussuomalaiset eivät malta lopettaa kaksois­viestintää

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu