Perussuomalaisten vaaliohjelman toteuttaminen näivettäisi Suomen talouden hetkessä.

Ensin vähän velkaongelmasta. Kokoomuksen vaalilupauksilla ei Suomen velkaongelmaa hoideta.

Kun esimerkiksi Suomen Valtion budjetin alijäämä on kahdeksan miljardia, sitä ei suinkaan kurota umpeen puolentoista miljardin leikkauksilla budjettiin ja miljardin euron verohelpotuksilla hyväosaisille. Se on pelkkää höpöhöpöä.


Sen  sijaan kansainvälinen inflaatio,  johon Suomen hallitus ei pysty toimillaan mitään vaikuttamaan ja Suomen työmarkkinaneuvotteluissakin siihen voidaan vaikuttaa vain vähän, vähentää Suomen velan käytännön arvoa enemmän kuin mitä Suomi ottaa lisävelkaa.

Kun verotuksella ei pystytä valtioiden kuluja kattamaan, niin vain inflaatio voi pelastaa Suomen, Euroopan, Amerikan, Japanin velkaongelmalta. 


Velkaongelma ei toisaalta ole sellainen ongelma mitä kuvitellaan.  Valtioiden velka ei ole velkaa, vaan se on valtioiden budjettien rahoittamista keskuspankkien painamalla rahalla. Tämä ”rahan painanta”  kasvattaa rahamäärää taloudessa, mikä johtaa inflaatioon.  Kansalaiset, niin kuluttajat kuin säästäjätkin rahoittavat valtion budjetin inflaation kautta.  

Inflaatio syö kuluttajan ostovoimaa mutta ei enemmän,  vain eri tavalla, kuin verotuksen kiristäminen söisi kuluttajan ostovoimaa, jos valtioiden budjetit rahoitettaisiin verotuksella. 

Sitten otsikon aiheeseen, eli perussuomalaisten vaaliohjelmaan, jossa luvataan lopettaa maahanmuutto kokonaan.  

Suomessa tarvitaan lisää työntekijöitä, ei vain hoitoalalla, sairaaloissa ja  vanhustenhoidossa, vaan kaikkialla julkisen talouden piirissä ja yksityisellä sektorilla.  Jos ei ole työntekijöitä, talous näivettyy. 

Asiantuntijoiden mukaan nykyisen hallituksen aikaisesta työllisyysasteen noususta pitää kiittää maahanmuuttajia, nykyhallituksen tekemisillä ei tässä asiassa ole paljon vaikutusta.  

Tulevaisuudessa hallituksen kaavailema ja kaikkien puolueiden kannattama työllisyysasteen nousu riippuu siitä saadaanko muualta väkeä tekemään töitä Suomessa.

https://yle.fi/a/74-20022925?origin=rss

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu