Pikkuasia, joka mahdollisesti indikoi Ukrainan sodan seuraavia kehitysvaiheita.

Turkin Erdogan on ilmoittanut että ei hyväksy Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan, eikä myöskään Krimin valtausta.

Erdogan: ”Turkki ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään”

Miksi näin tapahtui vasta nyt, kun Krimin valtauksesta on aikaa ja tätä uutta sotaakin on käyty jo puoli vuotta?


Erdogan on varmasti päättänyt katsoa miten sodassa lopulta käy ja siirtyä voittajan puolelle siinä vaiheessa kun voittaja on selvillä.  Epäilemättä Erdogan tietää nyt millaiset mahdollisuudet osapuolilla on voittaa tämä kamppailu.  

Toinen mahdollinen selitys  voi olla se, että Erdogan on päättänyt lepyttää Bidenin hallintoa, jotta saisi ostaa haluamansa hävittäjät, kun kiristys Suomen ja Ruotsin natojäsenyyden hyväksymättömyydellä ei näytä tuottavan haluttua lopputulosta. 

Vaikka tämä olisi osasyy tähän lausuntoon Erdogan ei siitä huolimatta haluaisi tässä vaiheessa siirtyä häviäjän puolelle, jos se katsoo että Ukraina olisi romahduksen partaalla.

 


Jos arveluni pitävät paikkansa, voi olla että Venäjän johdon taholta voimme pian kuulla kovan sotaretoriikan sijasta toisenlaista retoriikkaa, sellaista joka valmistelee venäläisiä siihen etteivät sodan tavoitteet toteutuneetkaan, eikä Putin voi yksin sanella rauhan ehtoja,  sellaista retoriikkaa joka  parantaa Venäjän mahdollisuuksia  mahdollisimman kunnialliseen rauhan tekoon, sellaiseen  jossa sodan kumpikin osapuoli tekee kompromisseja.  

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu