Pitääkö olla huolissaan Mantasta ja Eloveenatytöstä?

Kansa ainakin on huolissaan Eloveenatytöstä, jolta aiotaan riisua kansallispuku ja hänet aiotaan pukea tavalliseen yksiväriseen  siniseen mekkoon.  Sininen on toki kansallisväri, mutta mekosta puuttuu valkoinen väri. Sinivalkoiset värit voisivat paremmin kuvata kansallista symboliamme, mutta ei pelkkä sininen, ei missään tapauksessa.

Edes sinivalkopuku ei kuitenkaan voisi korvata kansallispukua.   Jos Eloveenatytön kansallispuku riisutaan, se merkitsee perusteellista muutosta suomalaisten kansalliseen identiteettiin.

Mitä pitäisi tehdä?

Kenties valtion pitäisi ottaa haltuunsa kyseinen yritys ja taata sillä tavalla että Suomen kansalliseksi symbolisksi noussut Eloveenatyttö poseeraa kansallispuvussaan supermarkettien hyllyillä kauraryynipaketin kyljessä  ja mainoksissa  ikuisesti.


Toinen otsikon aihe on Manta, eli se alaston naispatsas siellä Helsingissä, johon ylioppilaat käyvät kiipeämässä vappuna ja laittavat sen päähän ylioppilaslakin ja jonka alastomuutta peitellään Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelipaidalla, aina silloin kun Suomi voittaa maailmanmestaruuksia.

Asiantuntijat ovat sitä mieltä ettei Manta- patsaan tekniset rakenteet kestä moista kiipeilyä. sekä pukemista ja riisumista. Mantan taiteellinen arvo sitäpaitsi kärsii.  Puettuna manta ei vastaa sitä taiteilijan omaa taiteellista näkemystä.  Mantan pukeminen on taiteen turmelemista.

Mutta hyvänen aika.  Onhan Mantan pukemisestakin tullut jo tavallaan kansalliseen identiteettiin kuuluva asia, kuten Eloveenatytöstä kansallispuvussaan.  Jos Mantaa ei saisi pukea, suomalaiset menettäisivät taas jotain kansallisesta identiteetistään.

Minun ehdotukseni on että Mantasta tehtäisiin identtinen kopio.  Manta korvattaisiin sen omalla paikalla sen identtisellä kopiolla ja itse Manta siirrettäisiin jonnekin turvalliseen paikkaan, museoon, tai sinne Helsingin uuteen hienoon kirjastoon, missä Manta on suojassa oaitsi pukijoilta, myös lokeilta ja ilmansaasteilta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu