Pitäisikö rahaa jakaa yrityksille niin paljon kuin mitä nyt tehdään?

Hallitus miettii nyt kovasti minkä alojen yrityksiä  pitäisi tukea, jotta ne pelastuisivat koronan vaikutuksillta ja pystyisivät jatkamaan toimintaansa koronasta huolimatta ja sen jälkeen, jos se korona  joskus loppuu.

Otetaanpa pohdintaan pari esimerkkiä,  Finnair  ja ravintolat.  Ne ovat nyt saamassa valtion toimesta veronmaksajien rahoja,  tai oikeastaan tulevien veronmaksajien rahoja, pysyäkseen pystyssä.

Ravintoloiden tukeminen on tietenkin tärkeä asia ravintoloitsijoille ja niiden asiakkaille, mutta ei meille muille, ei meille tavallisille köyhille, joilla ei ole varaa istuskella terassilla törsäämässä,  tai meille joiden mielestä alkoholin kanssa läträäminen ei ole terveellistä eikä  tarpeellista.

Mutta on niitä joilla on rahaa ja joiden mielestä alkoholin kanssa läträäminen on kivaa ja heidän kannaltaan katsottuna olisi ikävää jos ravintolat lopettaisivat pysyvästi toimintansa.

Se että nyt verovaroista kustannetaan ravintoloita, vaikka ne eivät edes toimi, on siis suora tulonsiirto meiltä jotka emme  ravintoloita tarvitse, niille jotka ravintoloita käyttävät.

Eikä se viinan kanssa läträäminen ravintoloissa siihen loppuisi vaikka muutama ravintolayrittäjä joutuisi konkurssiin.  Siellä veroparatiiseissa on jumalattomasti rahaa joka vain haluaisi sijoittua kannattavalla tavalla jonnekin ja kun ravintoloissa taas alkaa käymään sitä vakioporukkaa, niin ravintolabisnes tulee taatusti kannattavaksi, koska niillä viinan kanssa läträäjillä on jemmassa kaikki ne rahat jotka on jääneet käyttämättä kun ravintolat eivät ole olleet auki.  Ravintolabisnes löytää varmasti rahoittajia sen jälkeen kun sen toiminta muuttuu taas kannattavaksi.


Finnairin tukeminen on toinen juttu.  Jos Finnair menisi konkurssiin ja koko firma kaatuisi,  jäisimme sitten ulkomaalaisten lentoyhtiöiden varaan,  sekä bisnes- että lomamatkailun suhteen.  Tuskinpa se matkustaminen kuitenkaan kokonaan loppuisi, vaikka olisihan se hyvä asia hiilijalanjäljen kannalta katsotuna jos lentäminen vähän vähenisi.

Mutta ei se vähene, se lentäminen.  Lentokalustoa on maailmassa koronan jälkeen yhtä paljon kun ennen koronaa ja polttoainetta on varastosta, kun se käyttämätön polttoaine on varmaan varastoitu, ainakin kaikki mitä on saatu varastoihin sopimaan. Lentokapteenit ja stuertitkin kaipaavat päästä taas töihin, ei niitä varmaan huvita itseään muille aloille kouluttaa.

Niin että kun ihmiset taas alkavat lentelemään, niin kyllä sitä lentokalustoa ja sen tarjontaa varmasti maailmasta löytyy.  Jos Finnair ei lennä, niin muut yhtiöt lentävät, ne jotka ovat selvinneet koronasta ja uusia lentoyhtiöitä varmaan perustetaan kun sitä rahaa kuitenkin on joillakin ihan mielettömästi niissä veroparatiiseissa ja sitä lainataan edullisesti, jos rahamiehet eivät itse halua lentoyhtiöitä omistaa.

Niin että hukkaan ne menee nekin veronmaksajien rahat jotka Finnarille annetaan.  Ei tarvitsisi antaa. Antaa vain Finnairin mennä konkurssiin, jos firma ei osaa asioitaan itse hoitaa niin että pystyssä pysyy.


Hirveää tuhlausta ja veronmaksajien rahojen haaskausta  on nykyään aivan liikaa.  

Osaavatkoahan ne hallituksen tytöt oikein ajatella näitä asioita ihan oikein?  Ai niin, eihän ne osaa, eikä niitä saisi tytötellä.

Ei yksikään politikko osaa näitä asioita oikein ajatella.  Virkamiehethän niitä asioita ministerien puolesta ajattelevat ja päättävät mitä tehdäån ja antavat sitten ne valmiiksi ajatellut asiat kirjallisessa muodossa ministereille, jotka sitten lyövät paperiin leiman ja kirjoittavat siihen nimensä alle ja antavat sen paperin eduskunnan  päätettäväksi.

Ovatkohan ne virkamiehet nyt oikein ajan tasalla näissä asioissa?  Pitäisiköhän  meidän  veronmaksajien niitä nyt vähän opettaa?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu