Politiikka on kyynistä riitelyä

Ihmiset ajattelevat että politiikka on kyynistä riitelyä ja siltähän se tosiasiassa vaikuttaa,  ainakin ulospäin, ja media haluaa näyttää sen meille juuri sellaisena, kyynisenä riitelynä.

Kysely: Yhä useampi suomalainen kokee politiikan kyynisenä riitelynä

Tosin vähän tosenlaistakin tietoa tihkuu sieltä sun täältä.

Vaikka poliitikot jotka esiintyvät julkisuudessa koettavat esiintyä juuri sellaisina kyynisinä riitelijöinä millaisina myös media haluaa heidät esittää,  vihjeitä on olemassa etteivät ainakaan kaikki poliitikot todellisuudessa sellaisia olisi, vaan ihan tavallisia ihmisiä, jotka pystyvät keskustelemaan keskenään ja ymmärtävät toinen toistensa kannanottoja.

Poliitikkojen elämää julkisuudessa rajoittaa tietenkin se että heidän on ikäänkuin virkansa puolesta esitettävä puoluetoimistossa valmiiksi mietittyjä mielipiteitä ja sitä taktiikkaa mitä siellä on laadittu. 

Sen takia poliitikko ei voi, esimerkiksi televisiossa esiintyessään, millään poiketa puoluetoimistonsa esittämästä kannasta, ei vaikka vastapuolen esittämät argumentit olisivat miten hyviä tahansa ja vaikka mitä ilmeisimmin olisi viisaampaa antaa periksi ja myöntää vastapuolen olevan oikeassa, jos se kerran on oikeassa.


Kun seuraa aktiivisesti näitä poliitikkojen keskusteluja ja haastatteluja TV:ssä, ei voi olla havaitsematta miten poliitikot joutuvat toistuvasti usein niihin tilanteisiin joissa he eivät vain voi antaa periksi, vaikka jotenkin elekielestä voisi päätellä että mieli tekisi.


Juuri tämän takia politiikan seuraaminen julkisuuden kautta on usein kiusallista, mutta olen kuullut etteivät politikot itseasiassa aina ole privaatisti, keskinäisissä keskusteluissaan, yhtä erimielisiä asioista kuin mitä he julkisuudessa ja virallisesti ovat.


Varsinkin populistipolitikot, kuten persut, ovat pakotettuja noudattamaan puoluetoimistonsa määrittelemää populistista linjaa ja he ovat tavallaan käytännössä sidoksissa siihen, ovat puoluetoimistonsa talutusnuorassa, koska heidän poliittinen uransa ja myös toimeentulonsa on sidottu siihen että he ainakin julkisuudessa toimivat niinkuin puoluetoimistossa on sovittu toimittavan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu