Porvarihallitus on tässä tilanteessa järkevin vaihtoehto

Koska nyt pitää leikata, leikata ja leikata, valtion kaikista menoista, eikä kaikesta kuitenkaan voi leikata,  kuten puolustusvoimilta, vanhushoivasta, tiemäärärahoista, koulutuksesta tai poliisivomista, se tarkoittaa sitä että pitää leikata sieltä mistä vielä voi leikata, eli sosiaalipuolen menoista.  

Sosiaalipuolen menot  ovat merkittäviä siksi, että ne ei koske ainoastaan käyhiä ja turvaverkoissa rimpuilevia, vaan kaikkia kansalaisia.  Sosiaalipalvelut kattavat Suomessa koko kansan, köyhistä rikkaimpiin.  Sen takia sosiaalipuolen leikkaukset olisivat niin tehokkaita valtiontalouden säästämisen osalta.


Eivät nämä leikkaukset ihan tappavia ole, ei ainakaan hyvätuloisille, eikä keskituloisille, mutta pienituloiset ovat kyllä hätää kärsimässä.  

Koska vaihtoehtoa leikkauksille ei kuitenkaan ole, niiden puolueiden joiden äänestäjät kuuluvat pienituloisiin ja huono-osaisiin, on parasta olla osallistumatta seuraaviin hallituksiin.  Niiden puolueiden jotka edustavat hyvätuloisia ja keskituloisia kansalaisia on paljon helpompi tehdä tarvittabat leikkaukset, vaikka ne koskisivat heidän omaakin äänestäjäkuntaansa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu