Presidenttipeli

Suomessa näyttää nyt olevan sen verran hyvä tilanne presidentinvaalien suhteen, että tarjolla virkaan on hyviä ehdokkaita, kuten Suomen Pankin johtaja, Olli Rehn.  Toki huonompiakin nimiä näyttää listalla olevan, kuten Alexander Stub.  Varmaankin Halla-ahokin yrittää, mutta hänen mahdollisuutensa näyttävät kaikeksi onneksi minimaalisilta.  Toki Halla-ahokin olisi vähemmän katastrofaalinen presidenttinä kuin se persujen edellinen presidenttiehdokas.

Maailmalla on näköjään tullut tavaksi että erilaiset julkkikset, kuten koomikot, näyttelijät,  TV- juontajat ja entiset urheilutähdet ovat saaneet politiikassa jalansijaa.  Suomessa viimeksi seiväshyppääjä Antti Kalliomäki on päässyt pitkälle politiikassa.  Myös missi Tanja Karpela ja MTV:n juontaja, Maria Guzenina-Richardson, ovat päässeet ministereiksi asti. Monta muuta kansallissankaria, kuten juoksija Lasse Viren ja hiihtäjä Juha Mieto, ovat olleet eduskunnassa pitempiä ja lyhyempiä aikoja.  Laulaja Mikko Alatalo on myös pitkään viihtynyt kansanedustajana.

Olisiko Suomen nykyisissä julkkiksissa, poislukien poliitikot,  presidenttiainesta?  Yksi julkkis siellä jo onkin ehdolla esiintynyt, nimittäin Mika Aaltola.

Itse olisin sitä mieltä että jääkiekkoilia,  “Mörkö”,  Marko Anttila,  olisi mainio ehdokas presidentiksi.  Hänen otteensa kaukalossa osoittavat että sisua riittää ja hänen julkiset esiintymisensä, ennen kaikkea hänen kehonkielensä, ilmaisevat viisautta ja mielenmalttia,  sellaista samanlaista viisautta ja mielenmalttia tietenkin ilmenee myös parhaiden politikkoehdokkaiden julkisista esiintymisistä. 

Mörkö presidentiksi!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu