Puolueiden vaaliohjelmissa paistaa populismi

Puolueiden vaaliohjelmissa paistaa populismi

Paitsi että puolueet ovat populistisia, eräät yksityiset henkilöt pyrkivät olemaan vielä populistisempia. 

Kukin puolue näyttää vain valmistautuvan kamppailemaan äänistä,  kukaan ei ole valmis uhraamaan menestystään vaaleissa puhumalla asiaa.

Yksilöpopulistit pyrkivät, kuten puolueet, voittamaan toinen toisensa populismin määrässä ja laadussa.


Mikä sitten olisi sitä  asiapolitiikkaa?

  • Asiaa olisi esimerkiksi ammattiliittojen turmiollisen ahneuden esilläpito.  Ammattiliitot tuhoavat Suomea ahneudellaan, mutta puolueet vain katsovat päältä, eivätkä tuomitse tätä tuomiopäivän touhua.  
  • Verotusta pitäisi keventää yritysten osalta ja sitä pitäisi kiristää kuluttajien  osalta, jotta valtion velanotto saataisiin loppumaan.
  • Työn tekemistä pitäisi lisätä, jotta työttömyyden kustannukset pienenisivät ja tulisi niitä tuloja joita valtio sitten voisi jakaa eri tarkoituksiin.  Tässä asiassa en ole huolissani korkeapalkkaisista ammattiosaajista ja niistä  ammattitöistä.  Vaikka niihin ei löytyisikään osaajia Suomesta, ulkomailta varmasti löytyy ja jos ei löydy, niin sille asialle ei sitten vain voi mitään.  Yritysten on tultava toimeen niillä osaajilla joita on saatavissa tai koulutettava itse uusia osaajia.
  •  Olen huolissani niistä matalapalkkatöistä joihin ei löydy tekijöitä sen takia että ei ole motiivia teettää niitä töitä,  kun on ne ammattiliittojen tekemät työehtosopimukset, eikä kannata edes tehdä niitä töitä, kun on ne kannustinloukut.
  • Työpaikkojen luomisen ja työnteon houkuttavuutta pitäisi lisätä erityisesti alemmissa tuloryhmissä, sekä verotusta keventämällä, (siellä se veroale olisi paikallaan), että myös työttömyyden rahallista kannattavuutta heikentämällä.  
  • Kun yritykset voisivat palkata ihmisiä helppoihin töihin pienellä palkalla ja yhteiskunta hoitaisi pienipalkkaisten toimeentulon vajeen vaikkapa negatiivisen tuloveron kautta,  pääsisivät kaikki helposti töihin, ei olisi kannustinloukkuja, eikä kenenkään kannattaisi oleilla kotona työttömänä, jos on vähänkin työkykyä.    

Tässä olisi valtakunnan pelastus, eikä suinkaan rikkaiden veroalessa,  mitä kokoomus tuo esiin, eikä köyhien sosiaaliturvan  parantamisessa, mitä vasemmalta esitetään.   Molemmat tavoitteet ovat populistisia ja   valtiontalouden kannalta  turmiollisia.  

Puolueet,  Väyryset, Kärnät, persut, suurin osa blogisteista, sekä  muut populistit, eivät edes tuo esiin niitä oikeita asioita, jotka parantaisivat maailmaa,  omaa populistista agendaansa vain jauhavat.

No,  olenhan minä sentään, mutta minuahan ei juuri kukaan lue, ei kuuntele, eikä edes ymmärrä.  🙂

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu