Puolueiden vaaliohjelmissa paistaa populismi
Puolueiden vaaliohjelmissa paistaa populismi
Paitsi että puolueet ovat populistisia, eräät yksityiset henkilöt pyrkivät olemaan vielä populistisempia.
Kukin puolue näyttää vain valmistautuvan kamppailemaan äänistä, kukaan ei ole valmis uhraamaan menestystään vaaleissa puhumalla asiaa.
Yksilöpopulistit pyrkivät, kuten puolueet, voittamaan toinen toisensa populismin määrässä ja laadussa.
Mikä sitten olisi sitä asiapolitiikkaa?
- Asiaa olisi esimerkiksi ammattiliittojen turmiollisen ahneuden esilläpito. Ammattiliitot tuhoavat Suomea ahneudellaan, mutta puolueet vain katsovat päältä, eivätkä tuomitse tätä tuomiopäivän touhua.
- Verotusta pitäisi keventää yritysten osalta ja sitä pitäisi kiristää kuluttajien osalta, jotta valtion velanotto saataisiin loppumaan.
- Työn tekemistä pitäisi lisätä, jotta työttömyyden kustannukset pienenisivät ja tulisi niitä tuloja joita valtio sitten voisi jakaa eri tarkoituksiin. Tässä asiassa en ole huolissani korkeapalkkaisista ammattiosaajista ja niistä ammattitöistä. Vaikka niihin ei löytyisikään osaajia Suomesta, ulkomailta varmasti löytyy ja jos ei löydy, niin sille asialle ei sitten vain voi mitään. Yritysten on tultava toimeen niillä osaajilla joita on saatavissa tai koulutettava itse uusia osaajia.
- Olen huolissani niistä matalapalkkatöistä joihin ei löydy tekijöitä sen takia että ei ole motiivia teettää niitä töitä, kun on ne ammattiliittojen tekemät työehtosopimukset, eikä kannata edes tehdä niitä töitä, kun on ne kannustinloukut.
- Työpaikkojen luomisen ja työnteon houkuttavuutta pitäisi lisätä erityisesti alemmissa tuloryhmissä, sekä verotusta keventämällä, (siellä se veroale olisi paikallaan), että myös työttömyyden rahallista kannattavuutta heikentämällä.
- Kun yritykset voisivat palkata ihmisiä helppoihin töihin pienellä palkalla ja yhteiskunta hoitaisi pienipalkkaisten toimeentulon vajeen vaikkapa negatiivisen tuloveron kautta, pääsisivät kaikki helposti töihin, ei olisi kannustinloukkuja, eikä kenenkään kannattaisi oleilla kotona työttömänä, jos on vähänkin työkykyä.
Tässä olisi valtakunnan pelastus, eikä suinkaan rikkaiden veroalessa, mitä kokoomus tuo esiin, eikä köyhien sosiaaliturvan parantamisessa, mitä vasemmalta esitetään. Molemmat tavoitteet ovat populistisia ja valtiontalouden kannalta turmiollisia.
Puolueet, Väyryset, Kärnät, persut, suurin osa blogisteista, sekä muut populistit, eivät edes tuo esiin niitä oikeita asioita, jotka parantaisivat maailmaa, omaa populistista agendaansa vain jauhavat.
No, olenhan minä sentään, mutta minuahan ei juuri kukaan lue, ei kuuntele, eikä edes ymmärrä. 🙂
Kokoomus taitaa olla ainoa puolue jonka ei tarvitse syyllistyä populismiin ainakaan talouspolitiikassa.
Orpo on kertonut että köyhille tulee kyytiä kun kokoomus pääsee valtaan.
Ilmoita asiaton viesti
On ihmeellistä, että sitäkään selvää asiaa ei tajuta, että tulonsiirto on verrattavissa sähkönsiirtoon, ts. hävikkiä tulee aina.
Yhteiskunnan selkärangan pitäisi olla keskiluokassa, mutta ollaan ihan harhateillä, kun senkin jäsenet tarvitsevat yhteiskunnan tukia selvitäkseen, ts ovat kaikki osittain valtion palveluksessa. NL:ssa nähtiin, mihin tämä johtaa.
Ilmoita asiaton viesti
Negatiivisesta tuloverosta olen sinulle aikaisemminkin kertonut, että valtio luopui siitä 2009, koska se oli perustuslain vastaista ja mahdotonta seurata, että mitkä lasketaan menoiksi ja tuloiksi. Oikeuskansleri esitti sen ongelman ja sillä perusteella valtio joutui lopettamaan.
Sitä en ymmärrä, että miksi Antti Rinteen hallitusohjelmaan oli sorvattu tuo negatiivisen tuloveron kokeilua? Se vaatisi ensin työryhmän perustamista, joka rakentaa tuon kokeilun huolellisesti. Sellaisen suunnitteleminen vie 1 vuoden ja sitten reaaliaikaisen tulorekisterin rakentaminen negatiivisen tuloveron takia toisen mokoman vuoden.
Lue tämä ja vähän epäilen, että et viitsi lukea:
https://tutkimusblogi.kela.fi/arkisto/4997
Ihmetyttää, että mikä sinulla oikein hiertää AY-liitoista? Mikset kitise Elinkeinoelämää?
Minä en kuulunut liittoihin ja jouduin todelliseen vaikeuteen kelvottoman työnantajan takia ja jouduin yksin tekemään kaiken suurella vaivalla ja onnistuin voittamaan asiani. Se vain rasitti minua valtavasti ja jälkeenpäin olen katsonut, että liittoon kuuluvana minun ei tarvitsisi käydä näitä hankaluuksia enää ikinä.
Ilmoita asiaton viesti
”Ihmetyttää, että mikä sinulla oikein hiertää AY-liitoista?”
Eikö se ole ilmiselvää?
Toki ammattiliittoja tarvitaan, puolustamaan työntekijöitä, jotka ilman liittoja tai valtiovallan suojeluksessa olisivat työnantajien armoilla, vähän kuin keskiajalla, maaorjan asemassa. Kertomasi esimerkkikin kuvaa selvästi mihin niitä liittoja oikein tarvitaan.
Nyt nämä liitot kuitenkin toimivat kuten mafia-organisaatiot, tai moottoripyöräkerhot, kiristävät jäsenilleen etuja. Siinä kiristyksessä ei ole mitään kohtuutta, eikä järkeä.
Muinoin tehtiin konsensusta, se onnistui hyvin, siinä oli järkeä, se sai Suomen nousuun. Sipilä yritti kikyä, mutta se epäonnistui surkeasti. Syynä on ammattiliitot ja niiden jäsenten ahneus, itselle pitäisi saada kaikki, muille ei saisi jättää mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Samanlaisia kaikki liitot, niin työntekijöiden kuin työnantajienkin, itselle pitäisi saada kaikki, muille ei saisi jäädä mitään. Se johtuu siitä, että ihminen on ahne, on hän sitten työnantaja tai työntekijä.
Ilmoita asiaton viesti
”Se johtuu siitä, että ihminen on ahne, on hän sitten työnantaja tai työntekijä.”
Yritykset ovat ahneita, se kuuluu niiden toimintastrategiaan, se on niillä ”geeneissä” , sitä asiaa ei voi muuttaa, se on vain huomioitava. Yritykset eivät aja ihmisten etuja, eikä toisten yritysten etuja, ne ajaa vain omaa etuaan. Se pitää hyväksyä ja ymmärtää.
Mutta yritykset voidaan panna aisoihin. Yhteiskunta voi säätää lakeja, niin että lakeja noudattamalla yritysten on pakko toimia yhteiseksi hyväksi, vaikka ne eivät tahdo ja se on vastoin niiden luontoa.
Ammattiyhdistykset toimivat valitettavasti samoin periaattein kuin yritykset, itsekkäästä, piittaamasta mistään yhteisestä edusta, yritysten edusta, yhteiskunnan edusta, tai muiden ammattiyhdistysten ja niiden jäsenten eduista.
Tätä ammattiydistystenkään itsekkyyttä ei voida suitsia muuten kuin laeilla, mutta lait antavat tällä hetkellä ammattiyhdistyksille liikaa vapauksia ja niinpä ne voivat vapaasti vahiingoittaa toiminnallaan yrityksiä, yhteiskuntaa ja muita ammattiliittoja ja niiden väkeä. Ammattiyhdistykset toimivat viidakon lakien mukaan,
Ilmoita asiaton viesti