QAnon-ilmiö Ameriikassa, Suomessa ja somessa

Mitä on QAnon ilmiö?

Ameriikassa se on perättömien juttujen levittämistä sosialisessa mediassa Trumpin uudelleenvalinnan varmistamiseksi.   Lieneekö saman Venäläisen trollitehtaan tuote jolla Trump alunperin nostettiin presidentiksi.

Tänä aamuna asiaa käsiteltiin YLE:n aamussa.

https://yle.fi/uutiset/3-11605815

Etsin asiasta tietoa myös muualta, saadakseni jostain hyvän tiivistyksen asialle ja tässä se tulee.

”Joukkoistettu salaliittoteorioina verkossa leviävä QAnon-joukkoharha uhkaa yksilöitä ja laajetessaan pahimmillaan myös yhteiskuntarauhaa — viitteitä äärioikeistolaisesta viraalista aivopesusta.”

https://johanneskoski.medium.com/qanon-kultti-suomessa-dfaecc9e2666

Suomessa tätä äärioikeistolaista ajattelua edistää liike jonka nimeksi on keksitty  ”Kuu Suomi”, mutta ryhmä toimii ilmeisesti myös muilla nimillä  mm.  “Me Kansa – Kansanliike”

Liike on ideologialtaan hyvin lähellä perussuomalaista ajattelutapaa, joten perussuomalaiset hyödyntävät sitä ja se persuja,  varmaan myös kunnallisvaalikamppailussa.  QAnon- käännynnäiset lienevät varmoja persujen äänestäjiä.  

Miten paljon näillä liikkeillä on käytännössä samoja kannattajia ja muuta keskinäistä yhteyttä, siitä ei ole paljon tietoa olemassa, vaikka mm. europarlamentaarikko Laura Huhtasaarta on pidetty anakin QAnon- liikkeen taholta QAnon- käännynnäisenä.

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu