Raamatun sana, vaiko Suomen laki

Raamattu on kirja jonka ovat laatineet kristityt uskon-oppoineet, ajankohdan erilaiset poliitikot ja Rooman keisarit.  Fundamentalistikristityt, kuten Päivi Räsänen, pitävät kuitenkin raamatun sanaa erehetymättömänä ja kumoamattomana ja nykyisten lainlaatijoiden ja uskonoppineiden tulkintoja pätevämpänä.

Onko niin että raamatun tekstit ja kirjaimet käyvät ennen nykyisten lainlaatijoiden laatimia lakeja ja nykyisten uskonoppineiden tulkintoja kristinuskosta?

Ainakin Päivi Räsäsen ja muiden fundamentalistien mielestä raamattu on etusijalla.


Minun mielipiteeni on että nykyiset lainlaatijat ja nykyiset uskonoppineet voivat olla yhtä erehtyväisiä kuin ne jotka aikoinaan, melkein 2000 vuotta sitten laativat ja valitsivat raamatun tekstit.  

Jokainen voi omalta osaltaan olla mitä mieltä tahansa raamatun teksteistä ja niiden nykyisistä tulkinnoista ja Suomen laeista.  Jokainen voi ajatella että ne ovat oikein tai väärin, mutta siitä ei tule mitään jos ei ole olemassa mitään yhteistä lakia jota kaikkien pitää noudattaa.  Sen takia myös Päivi Räsäsen pitäisi toimia Suomen lain mukaan,  riippumatta siitä mitä mieltä hän siitä on.  

Päivi Räsänen voi sananvapautensa puitteissa ilmaista mielipiteensä Suomen laista ja hän voi sanoa että laki on väärä ja että raamattu on se asiakirja jota pitäisi noudattaa ja raamatun perusteella lait tulisi myös laatia.  


Päivi Räsänen ei kuitenkaan ole oikeutettu rikkomaan Suomen lakia. 

Jotkut pitävät kansalaistottelemattomuutta oikeutettuna protestina huomion kiinnittämiseksi heidän omasta mielestään “väärään”  lakiin, jota heidän mielestään pitäisi muuttaa.  Protestoijan pitää kuitenkin varautua siihen että hänen pitää kärsiä voimassa olevan lain mukaisen rangaistuksen jos hän ei lakia noudata.  Myös Päivi Räsäsen “rikos” pitää oikeudessa tutkia ja punnita ja hänelle tulee langettaa lain rikkomisesta määrätty rangaistus, jonka hänen tulee kärsiä.

Jos laki protestin seurauksena todetaan vääräksi ja jos se muutetaan,  protesti on onnistunut.


Minun mielipiteen on ettei nykyisiä lakeja enää pitäisi pohjata raamatun lähes pari tuhatta vuotta vanhoihin teksteihin, mutta siihen en ota kantaa ovatko Päivi Räsäsen ne lausunnot joista hän on syytteensä saanut laillisia,  sen asian ratkaisee Suomen oikeuslaitos. 

En myöskään tässä yhteydessä ota kantaa siihen onko laki oikea,  pitäisikö niiden lausuntojen joiden perusteella Päivi Räsästä syytetään olla laillisia tai laittomia, siis lain mukaan sallittuja puheita tai lain mukaan kiellettyjä puheita,  mutta erittäin vastenmielisiä ne Räsäsen Päivin puheet joka tapauksessa ovat.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu