Räjähtelevät vesijohtoputket 

Joskus ennen puhuttiin räjähtelevistä lepakoista.  Ne puheet liittyivät jotenkin tuulvoiman vastustamiseen, enkä ole oikein saanut selvää oliko niissä puheissa jotain perää, vai olivatko ne puheet ns. taktista totuutta, tai vaihtoehtoista totuutta, vai ihan sitä itseään.  

Nyt niistä räjähtelevistä lepakoista on puhuttu vähemmän, mutta sitä enemmän puhutaan Helsingin räjähtelevistä vesiputkista.  Niissä puheissa voi olla enemmän konkretiaa, kun mediassa näytetään kuvia siitä miten kaduissa on isoja monttuja, vähän kuin pommin jäljiltä, siellä missä vesijohtoputki on räjähtänyt.

Asiassa on pyydetty myös asiantuntijoita lausumaan mielipiteitään, kuten kaikkiin asioihin. Asiantuntijat ovat tietenkin halunneet tuoda oman asiantuntemuksensa peliin. 

Asiantuntijalausuntojen mukaan putkirikot ovat olleet harvinaisen laajoja. Ihan kaikki asiantuntijat eivät tietenkään ole samaa mieltä, vaan heidän mielestään putkirikkoja on vain sattumoisin joskus enemmän ja joskus vähemmän.


Mistä me tavalliset ihmiset sitten tiedämme onko räjähteleviä vesiputkia nyt enemmän tai vähemmän kuin mitä on normaalia, kun asiantuntijatkaan eivät sitä tiedä, tai ovat asiasta ainakin eri mieltä.


Olen muuten sitä mieltä että jos puheet räjähtelevistä lepakoista pitävät paikkansa, nykyisen tuulivomarakentamisen seurauksena lepakkojen rähähtelemiset  tulevat  lisääntymään.  Tämän päätelmän voi tehdä turvautumatta asiantuntijalausuntoihin.


Mitä voimme tehdä estääksemme vesijohtoputkien ja lepakoiden räjähtelemiset?  Ehkä tyydymme vastustamaan niitä pelkästään somekirjoituksin, tai sitten ryhdymme aktiivisemmin vastustamaan näitä ilmiöitä,  esimerkiksi  sulkemalla katuja istuskelemalla kaduilla ja perustamalla sinne leirejä,  vastustamalla väkivaltaisesti kadun sulkua purkamaan tulevia poliiseja ja ruuhkauttamalla sillä tavalla poliisien pidätyssellit.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu