Rasismi Suomessa

Kaikki jotka haluavat katsoa näkevät sen ettei keisarilla ole vaatteita,  siitä vain on vaikeata puhua, koska kaikki uskottelevat toinen toisilleen näkevänsä keisarin hienot vaatteet, vaikka se keisari onkin siinä kelteisillään, napa ja kaikki muutkin paikat paljaina.


Nyt sitä rasismia ei Suomessa enää ole pelkästään sosiaalisessa mediassa, eduskunnassa  ja muualla vastaavanlaisissa paikoissa, vaan se on nyt tullut jo osaksi ministerienkin normaalia retoriikkaa.


Tosin, juurin nyt, juuri tällä hetkellä,  mamuihin kohdistuva rasistinen retoriikka on  ministeritasolla jonkin verran tilapäisesti vaimentunut,  mutta se rasistinen retoriikka kohdistuukin nyt suomalaisiin köyhiin, työttömiin  ja duunareihin, erityisesti niihin jotka nyt ovat lakossa, vastustamassa köyhien kyykyttämistä ja duunareiden nöyryyttämistä.


Tämä köyhien kyykyttäminen ja duunarien nöyryyttäminen tuntuukin olevan tämän sinimustan hallituksen tärkein päämäärä, vaikka retoriikassa kyllä nostetaan esille muita ja hyvin jalolta kuulostavia päämääriä, joita en tässä ala toistamaan.  Jokainen ne termit kyllä tietää ja muistaa, koska ne esiintyvät tiuhaan tahtiin sinimustan hallituksen virallisessa retoriikassa. 


Mutta se retoriikka on vain hämäystä.  Hallituksen poliittinen päämäärä on selvästi nähtävissä, yhtä selvästi kuin suomalainen rasismi, jos vain unohdetaan se mielikuvitus jolla voidaan kuvitella ne  vaatteet sen keisarin päälle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu