Rasismin kitkeminen

Pääministeri puhuu rasismin kitkemisestä.  Se on vähintäänkin kummallista puhetta kun rasistit ovat mukana hallituksessa, hänen omassa hallituksessaan.  

Olisi luonnollisempaa puhua rasismin hyväksymisestä  kun rasismin kitkemisestä, koska rasismin kitkeminen tarkoittaisi sitä että rasistit pitäisi kitkeä hallituksesta. Rasismin hyväksyminen sen sijaan merkitsee sitä että nyt sovittu hallituskoalitio, jolla on eduskunnan ja kansan kannatus, voi jatkaa.


Demokratia tarkoittaa nimittäin sitä että jos rasistit saavat vaaleissa kansalaisten kannatuksen, rasistien pitää päästä hallitsemaan, eli hallitukseen.  Mikäli rasisteja ei päästetä hallitukseen, se ei olisi demokratian hengen mukaista.


Mutta mitä ihmettä tämä puhe rasismin kitkemisestä sitten oikein mahtaa tarkoittaa?  Ei se mitään tarkoita.

Jos hallitus jatkaa, se merkitsee sitä että muut hallituspuolueet ovat rasismin hyväksyneet. Jos taas rasismia ei hyväksytä, silloin tämä hallitus ei voi jatkaa, vaan pitää etsiä jotain toisenlaista hallituspohjaa, sellaista hallituspohjaa missä ei ole rasisteja.

Jos taas käy niin että persuministerit tekevät pesäeron rasismiin, niin ne tekevät samalla pesäeron omaan puolueeseensa, omaan eduskuntaryhmäänsä ja omiin äänestäjiinsä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu