Ratkaisu Suomen  työvoimapulaan

Suomen työvoimapula on vakava juttu.  Töitä olisi, mutta ei ole tekijöitä. Hallitus patistelee eläköityviä ja jo eläköityneitä  kansalaisia jatkamaan työelämässä kaikenlaisilla houkuttimilla ja piiskaakin käytetään.


Vanhat ja vanhenevat kansalaiset eivät kuitenkaan ole työnantajien kannalta sitä parasta työvoimaa, eivätkä kotona viruvat pitkäaikaistyöttömätkään sitä ole, monet eivät ole tottuneet työelämään, eivätkä kovin halukkaita totuttautumaan siihen. Muutenkin pärjää kuin työtä tekemällä, eivätkä ne lisäansiot mitä työtä tekemällä voi hankkia ole riittävä houkutin, tai kannuste, töihin hakeutumiselle.


Mutta Suomessa on kyllä työvoimaa saatavilla, sopivassa iässä olevaa työvoimaa, osaavaa työvoimaa, tehokasta työvoimaa, työntekoon motivoitunutta porukkaa. Sitä porukkaa on paljon enemmän kuin niitä vanhuksia, tai pitkäaikaistyöttömiä, joita nyt pyritään työelämään houkutella.

Ainut ongelma on että tämä mainio työvoima, mitä Suomessa on runsain mitoin, on jo töissä.


Ratkaisu työvoimapulaan olisi siinä että annettaisiin tämän motivoituneen tehokkaan työvoiman tehdä enemmän töitä ja ansaita enemmän rahaa. Yhden tunnin lisääminen päivittäiseen työaikaan. tai viiden tunnin lisääminen viikottaiseen työaikaan ja palkkojen vastaava korottaminen olisi paras ratkaisu työvoimapulaan.


Ratkaisuna työttömyyden hoitoon on usein esitetty työajan lyhentämistä, jolloin töitä riittäisi useammille.  

Minä esitän nyt ratkaisuksi työvoimapulaan työajan lisäämistä, mikä lisäisi työllisten tuloja merkittävämmällä tavalla kuin palkankorotukset,  yli kymmenellä prosentilla, melkein kahdellakymmenellä prosentilla.  Valtiokin hyötyisi, kun tästä paremmasta palkasta maksettaisiin tietysti enemmän veroja.  

Tämä valtava “palkankorotus” tietenkin toimisi myös houkuttimena niille jotka miettivät työnteon kannattavuutta.  Työn tekeminen olisi kannattavampaa ja houkuttavampaa kuin työtä tekemättömyys.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu