Ravintoloitsijoiden koronatappiot ja yhteiskunnan etu

Ravintoloitsijat ulisevat taas miten heitä kohdellaan väärin, kun asiakkaita ei päästetä ravintolaan levittämään koronaa.

Ravintoloitsijoiden tappiot on kuulemma kymmeniä miljoonia.  Ei se raha kuitenkaan ole mistään poissa, päinvastoin, se on nyt paremmassa paikassa kuin ravintoloitsijoiden pankkitileillä.

Se raha on muunmuissa kaupassa.  Kaupasta on haettu ne pihvit ja salaatit jotka muuten olisi ostettu ravintolasta.  Todennäköisesti rahaa on vielä jäänyt yli ja se pullottaa nyt asiakkaiden taskuissa ja käyttötileillä, odottaen että löytyy jotain mielenkiintoista ostettavaa, kun kaikkea sitä halpaa ravintoa, mitä sillä samalla ravintolarahalla kaupasta saa, ei tietenkään jaksa syödä.


Alkoholia saa ostaa alkostakin ja sieltä sitä viinaa saakin paljon enemmän sillä samalla rahalla millä alkon tuotteita saa ravintolasta.   

Se on tietenkin paha juttu jos kaikella sillä rahalla millä ravintolaviina maksaa ostettaisiin alkon viinoja.  Se olisi jo kansanterveydellinen uhka, kuten ylensyöntikin ja se kuormittaisi maan terveydenhoidon kapasiteettia ja tulisi tätä kautta veronmaksajille kalliiksi.

Parempi olisi jos ne ravintolaviinarahat olisivat vain säästyneet tai ne oltaisiim käytetty muuhun kulutukseen, vähemmän epäterveelliseen kuin viinaksiin.


Kaikenkaikkiaan ravintoloiden epäonni on hyvä juttu.  Se on onni sekä ravintoloiden asiakkaille, rahat säästyy, että maan muulle  yritystoiminnalle,  joiden tuotteiden ostamiseen riittää ravintoloiden asiakkailla nyt enemmän rahaa kun ravintolat on kiinni.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu