Robottiarmeijat, eli automaatio sodankäynnissä.

Automaation, robotisaation ja keinoälyn kehittyessä näitä tekniikoita aletaan enenevässä määrin käyttämään myös sodankäynnin apuvälineinä.

Vielä ollaan kaukana itsenäisesti science fictionin luomien mielikuvien tapaan itsenäisesti toimivista ja toinen toistensa kimppuun käyvistä  robottiarmeijoista, mutta pommeilla ja konekivääreillä varustettuja lennokkeja ja droneja voidaan yhtä luotettavasti ohjailla pentagonista käsin kuin paikan päällä Lahi-Idän sotatantereilla.

Enää ei ihmishenkiä tarvitse välttämättä vaarantaa sotilasoperaatiossa, vaikkakin sotilasoperaatioiden kohteina ovat yhä edelleen useimmin elävät ihmiset, harvemmin robotit.


Ihmisen into sotilasteknologian kehittämiseen on aina ollut suurempi kuin siviiliteknologian kehitykseen, joten on odotettavissa että robottiteknologiaa ollaan parast-aikaa kovasti kehittelemässä eri puolilla maailmaa ja että sieltä sotilaspuolelta varmaan kohtapuoleen saadaan potkua, eli apua ja innovaatioita, myös siviilipuolen teknologioiden kehittämisessä.


  • Miten on?  Ollaanko Suomessa ajan tasalla?   Miten Suomessa on varauduttu robottihyökkäyksiin?  

  • Onko Suomessa valmiutta vastata automaattisen sodankäynnin teknologiseen kehitykseen? 
  • Voidaanko Suomessa lähettää robotit robotteja vastaan, kun hyökkäys tulee, vai pitääkö uhrata ihmishenkiä,  miehiä ja naisia, parhaassa iässä olevia?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu