Ruotsin Prinssi, EU-yliopiston professori ja kaupan kassatyttö
Onko Stub Davosissa mukana ikäänkuin edistämässä Marinin uraa?
Miksin Stubb ei kysynyt Sannalta vaikeaa kysymystä, niinkuin hänen oma puolueensa ja Stubin puheenjohtajan pallilta syrjäyttänyt Petteri Orpo olisi varmaan halunnut? Miksi hän esitti helpon henkilökohtaisen kysymyksen, mihin Sannalla oli helppo vastata?
Orpo olisi varmasti toivonut Stubin kysyvän jotain bilettämisestä, tai aamiaisgatesta, tai Suomen velkaantumisesta, mutta ei. Stub kysyi että mitä Sanna tykkää Suomen kusitolppana(pääministerinä) olemisesta ja että miten hän siinä hommassa pärjää ja että nukuttaako.
Nämä tällaiset kysymykset Sannalle ovat hyvin kokoomuspuolueen linjan vastaisia, eivätkä edistä kokoomuksen vaalityötä, eivätkä vallan vaihtumista kokoomukselle seuraavien vaalien jälkeen. Mutta Stubb on töppäilyt ennenkin ja töppäilee vastakin.
Kuvassa Ruotsin Prinssi ja EU-yliopiston professori ja kaupan kassatyttö siinä välissä, samassa kuvassa.
Miksi Stubb poseeraa Marinin kanssa ja hymyilee vielä? Tämä on aivan kokoomuksen etujen vastaista. Mitä ihmettä Daniel tuossa kuvassa tekee? Ruotsalainen kuninkaallinen, Länsi-Götanmaan herttua, yhdessä kahden suomalaisen rahvaan edustajan kanssa, eihän ne ole edes aatelisia?
Hiukan oudoksuttaa tuo ainainen naljailua ”kaupan kassatyttö” -määritteellä. Kukapa meistä ei olisi koulu- tai opiskeluaikoina ollut vastavanlaisessa kesätyössä t.m.s. Minäkin olen ollut työssä purkamassa postiautoista paketteja hallin hihnalle.
Ilmoita asiaton viesti
Olin juuri vastaamassa samoin. Itse olen vetänyt nauloja laudoista joita oli käytetty betonilaudoitukseen ja laudat voitiin käyttää uudestaan. Olin apumies raksalla 16 vuotiaana. Se oli kiva kesä (1972) ja kuuma.
Toisaalta Marin varmaan hyötyy tästä kassatyttö tittelistä sisäpoliittisesti koska kansa osaa nähdä Suomessa olennaisen.
K-A Fagerholmia tituleerattiin parturiksi vaikka oli sanomalehden vastuutoimittaja ennen politikoitumistaan ja nippanappa presidentti,
Ilmoita asiaton viesti
Marinin kohdalla kaupan kassa on ainoa kokemus oikeista töistä ennen poliittista uraa, joten kassatyttö on sopiva nimitys. Se on parempi kuin ”poliittinen broileri” miksi Jyrki Kataista nimitettiin, ja aiheesta.
Ilmoita asiaton viesti
Koulutettu nainen ei taida olla sinun juttusi, koska osaa pitää puolensa.
Ilmoita asiaton viesti
Hänen työkokemus:
Amnesty International Suomen osasto, korkeakouluharjoittelija 2012
Valtiokonttori, hallinnon harjoittelija 2010
Everdeal Retail Oy, myyjä 2008−2009
Tampereen kaupunki, toimistovirkailija 2006−2007
Tampereen Sokos Oy, myyjä 2004−2005
Erilaisia kesätöitä 2000−2004
Eli muutakin kuin kassa.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs meinaat, kuinka monen yrityksen pääjohtajaksi pääsee tuolla CV:llä?
Marin on tuolla kokemuksella sellaisen puulaakin johdossa, joka pyörittää 65 miljardin liikevaihtoa ja 80 000 työntekijää.
Ilmoita asiaton viesti
Triljoonaluokan yritystä johtaa lehdenjakaja. Kyseessä Berkshire Hathaway.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulta taisi unohtua mainita, että on ihan itse omilla rahoillaan tehnyt tuon valinnan.
Ilmoita asiaton viesti
Myös hänen CV:stä:
LUOTTAMUSTEHTÄVÄT
Tampereen kaupunki:
Kaupunginvaltuutettu 2013-, varavaltuutettu 2009−2012
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja 2013−2017,
Eli kokemusta löytyy.
Ilmoita asiaton viesti
Kerrotko mitä politiikan ulkopuolisia ”oikeita” töitä esim. Petteri Orpo ja Antti Häkkänen ovat tehneet? Ainakaan Wikipedian mukaan eivät mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Kungahuset : Prins Daniel mötte i dag Finlands statsminister Sanna Marin och Finlands förutvarande statsminister Alexander Stubb på @worldeconomicforum.
Mitähän pöyristeltävää tuossa oikeastaan on ?
Ilmoita asiaton viesti
Lähinnä sitä että miksi Stubb ja Marin ovat vaivautuneet tapaamaan tuon 😄
Ilmoita asiaton viesti
Danielhan on sellainen sattumaprinssi. Ei mistään oikeasta herttuasuvusta.
Danielilla on metsäsuomalaisen verta suonissaan, että sikälikin alkuaan moukka.
Ilmoita asiaton viesti
Siis kassaneiti ja metsäsuomalainen Stubbin seurassa.
Ilmoita asiaton viesti
Viimeksi Stubb sai mediahuomiota voittamalla triathlonin ikäsarjan Euroopan mestaruuden. Eli kassatyttö, metsäsuomalainen, ja triathlon-urheilija.
Ilmoita asiaton viesti
Eli finnjäveleitä kaikki 😀!!
Ilmoita asiaton viesti
On Stubbilla sen verran ymmärrystä, että ei kansainvälisillä estradeilla ala käymään sisäpolitiikkaa. Ei kai sitä tekisi kuin täyshölmö, Suomea siellä edustetaan.
Mitä tulee kuviin, niin kuka siellä pyytää ketäkin mihin poseerauskuvaan, en tiedä. Kauniita ja menestyneitä sekä välillä kuninkaallisiakin niihin halutaan.
Marinin hyvä ulkonäkö on varmasti yksi tekijä. Oletan, että jos kyse olisi kokeneesta vaikka +50-vuotiaasta jo hieman rupsahtaneesta hyvästä puhujasta, niin kuvia ja selfieitä olisi vähemmän.
Sinällään kyllä ihmetytti pääministerin aika rehvakkaan itsevarmat lausunnot Ukrainan voitosta, tukemisesta ja Venäjän demonisoimisesta (voittaessaan jatkaa valloitussotiaan).
Eikö Suomen kannattaisi muistaa geopoliittinen asemansa ja harkittu ulkopoliittinen toiminta ja retoriikka..? Maailma jatkuu Ukrainan sodankin jälkeen.
Vai onko toteamus, että Suomi noudattaa läntisten maiden politiikkaa ja antaa sovitusti apua, liian lepsu ja sellainen, että sillä ei pääse otsikoihin…?
Ilmoita asiaton viesti
”Sinällään kyllä ihmetytti pääministerin aika rehvakkaan itsevarmat lausunnot Ukrainan voitosta, tukemisesta ja Venäjän demonisoimisesta (voittaessaan jatkaa valloitussotiaan).”
Samaan asiaan minäkin olen kiinnittänyt huomiota, samasta syystä. Sellaista puhetta ei oikein pidetty viisaana vielä Kekkosen tai Koiviston aikana.
Sitten ajattelin että ehkä tämä puhe on tarkoitettu enemmän Putinille. Ehkä sen puheen tarkoitus on antaa Putinille oikea signaali. Onko tämä oikea ajatus, en tiedä? Toivottavasti pääministeri tietää mitä puhuu. Toivottavasti pääministerille on annettu oikeanlaisia neuvoja.
”Eikö Suomen kannattaisi muistaa geopoliittinen asemansa ja harkittu ulkopoliittinen toiminta ja retoriikka..? Maailma jatkuu Ukrainan sodankin jälkeen.”
Putinin tarkoitus on muuttaa maailmanjärjestystä. Elämä jatkuu, mutta sitä emme vielä tiedä muuttuuko maailmanjärjestys ja miten se muuttuu.
”Vai onko toteamus, että Suomi noudattaa läntisten maiden politiikkaa ja antaa sovitusti apua, liian lepsu ja sellainen, että sillä ei pääse otsikoihin…?”
Miksi pitäisi päästä otsikoihin? Luulisi että tavoitteet pitäisi asettaa jollain paremmalla kriteerillä kuin otsikoihin pääsyn takia.
Ilmoita asiaton viesti
Ai ”ehkä” on tarkoitus antaa Putinille oikea signaali 🙂 Voi tosiaan olla, että liioittelematta noinkin voisi tulkita. Nyt rupesin pelkäämään, että alustuksesi olikin vakavalla mielellä muotoiltu, eikä ilmeinen vihjaus tulevaan sinipunaan
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt rupesin pelkäämään, että alustuksesi olikin vakavalla mielellä muotoiltu, eikä ilmeinen vihjaus tulevaan sinipunaan.”
Ainahan näissä ”vähemmän vakavissa muotoiluissa” on myös jokin ajatus mukana, yleensä itse tiedostamatta esiin tuleva, mutta joskus myös ihan tiedostetusti sinne on piilotettu viesti, jonka jotkut mahdollisesti ymmärtänevät. 🙂
Itse olen enemmän sinipunavihreä, mutta olen myös sitä mieltä että niidenkin mielipiteet jotka eivät ole kanssani samaa mieltä pitää tulla valtion hallinnossa esiin.
Siksi toivon seuraavaksi hallituspohjaksi punamustaa hallitusta, oikeastaan siitä riippumatta kuka voittaa ja kuka häviää vaaleissa ja odottelen mielenkiinnolla millaista kritiikkiä Sanna-täti tulee tähän sinimustaan hallitukseen oppositiosta käsin kohdistamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olenkohan minä ainoa suomalainen, joka ihmetteli Marinin antamaa vastausta toimittajan esittämään kysymykseen, huolestuttaako pääministeriä Suomen taloudellinen tilanne? Pääministeri Marin vastasi ettei häntä huolestuta Suomen taloustilanne, häntä huolestuttaa Euroopan taloudellinen tilanne.
Tuon vastauksen perusteella ei tarvitse ihmetellä Marinin johtaman viherpunahallituksen aikana tapahtunutta kymmenien miljardien velkaantumista.
Ilmoita asiaton viesti
”Tuon vastauksen perusteella ei tarvitse ihmetellä Marinin johtaman viherpunahallituksen aikana tapahtunutta kymmenien miljardien velkaantumista.”
Mitäpä noista turhia murehtii. Veronmaksajahan ne maksaa, veroja on jaettu yritystukina koronan johdosta ja armeijalle sodan johdosta.
Jos ei olisi maksettu yrityksille niitä tukia, niin työttömyys olisi paljon korkeammalla tasolla ja työttömyys olisi nyt se suurin aihe haukkua hallituksen politiikkaa.
Kumpi on parempi ja kumpi pahempi.
Toisaalta työvoimapula estää talouden kasvua, vaikka juuri nyt siihen olisi mahdollisuuksia muuten. Talouden kasvu on lääke kaikkeen mahdolliseen.
Ilmoita asiaton viesti
Marin on oikessa, mikäli Euroopan taloustilanne huononee, huononee siinä samalla Suomen taloustilanne siksi riippuvainen on Suomen vientiteollisuus Euroopan talouskehityksestä. Vaikka kuinka kiskoisimme itseämme tukasta emme suosta nouse siihen tarvitaan muiden apuja.
Ilmoita asiaton viesti
”emme suosta nouse siihen tarvitaan muiden apuja.”
Siellä ne on samassa suossa kaikki ne mahdolliset Avustajat kin.
Yksin ei sieltä kuitenkaan nousta, paitsi korkeintaan niin että painaa muita syvemmälle suohon, mutta se ei ole pitkäaikaista.
Pitäisi jotenkin saada se ihmisille selväksi ettei kannata tapella muita vastaan, vaan pitäisi yhdessä ponnistella.
Ilmoita asiaton viesti
”Vaikka kuinka kiskoisimme itseämme tukasta emme suosta nouse siihen tarvitaan muiden apua”. Eikös Marin kehunut maamme työllisyystilanteen nousseen hallituksen toimien ansiosta ja siitä syystä hän ei ollut huolestunut maamme talouden tilasta.
Granlund on näköjään täysin eri mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
”Eikös Marin kehunut maamme työllisyystilanteen nousseen hallituksen toimien ansiosta ja siitä syystä hän ei ollut huolestunut maamme talouden tilasta.
Granlund on näköjään täysin eri mieltä.”
Työllisyystilanne on parantunut, mutta se voi taas huonontua. Suomi on jälkisuhdanteessa elävä maa. Silloin kun muualla ollaan jo pitkällä matalasuhdanteessa, Suomi voi elää vielä nousukautta ja kun muualla ollaan jo pitkään oltu korkeasuhdanteessa, Suomi on vielä laman kourissa.
Juuri tällä hetkellä työvoimapula estää Suomen talouden kasvun, mutta myöhemmin työvoimaa voi taas olla liikaa.
Sen takia avainasemassa on kilpailukyky, jota ei pidetä yllä valtiovallan toimin, vaan se ratkeaa työmarkkinaneuvotteluissa.
Huolissaan ei tarvitse olla velasta, mutta alijäämäisistä budjeteista ja kilpailukyvystä kannattaa olla huolissaan ja nyt meillä on molemmat ongelmat, sekä sen lisäksi talouskaan ei pääse nyt kasvamaan, vaikka pitäisi ja voisi, syynä työvoimapula.
Siinä on tarpeeksi huolenaiheita ilman että veloista tarvitsisi sinällään huolta kantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Sanna Marinn haastattelussa oli monta hyvää kohtaa.
Tykkäsin, vaikken Sannasta muuten välitä, — velkaa tulee liikaa!
Samoin tykkäsin Stubbin lyhyestän vastauksesta. (suussa vielä
samat hampaat)
Sannan vastauksista tuli mieleen VäinöTanner! Ja mitähän UKK
ajatteli haudassaan Suomi-NL suhteista. Kun ne oli luokiteltu
vain sanalla ”functional” (saatanan tunarit!)
Ilmoita asiaton viesti
”mitähän UKK ajatteli haudassaan Suomi-NL suhteista.”
Sannan asenne Suomen ulkoiseen turvallisuuteen näyttäisi poikkeavan Paasikiven-Kekkosen linjasta.
Toisaalta aika on toinen ja voi olla että nyt valittu tonen taktiikka on hyvä, tai sitten ei. Pitää muistaa että ulkopolitiikan ylimmillä toimijoilla on käytössään tietoja joita meillä muilla ei ole.
Ei siis kannata puutteellisten tietojen perusteella arvioida Marinin-Niinistön-Haaviston ulkopoliittista linjaa. Se on oikea tai väärä, se toiimii tai ei toimi.
Suomen turvallisuus on näiden kolmen toimijan arvostelukyvyn varassa, ei enää ainoastaan presidentin arvostelukyvyn varassa, kuten Kekkosen aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tykkään näistä hurjista huomioista:
”Sannan asenne Suomen ulkoiseen turvallisuuteen näyttäisi poikkeavan Paasikiven-Kekkosen linjasta.”
Ilmoita asiaton viesti
Melkein tulee ikävä niitä aikoja kun YYA sopimusta luettiin hartaasi kuin raamattua ja UKK ”jyrähteli” kaikille, jotka uskalsivat olla vähääkään erimieltä hänen kanssaan. ”Kyllä rikoslaista löytyy pykälät, joilla vuorineuvokset saadaan ojennukseen [UKKn taakse].”
Ilmoita asiaton viesti
Arto Vihavainen, onko meillä muka vielä joku Paasikiven-Kekkosen linja? Tule jo pois sieltä 70-luvulta 😃
Ilmoita asiaton viesti
”Arto Vihavainen, onko meillä muka vielä joku Paasikiven-Kekkosen linja? Tule jo pois sieltä 70-luvulta 😃”
Ei kai sitten ole, joskin Niinstökin vielä edellisellä kaudellaan kovasti piti yllä vanhaa perinnettä, soveltuvin osin ainakin.
Se oli hyvä linja. Ei tarvinnut panna poikia sotimaan, eikä tullut pommeja niskaan. Nyt ei tiedä mitä tästä linjasta vielä on seurauksena. Voi olla että tulee suuri tuho.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä pani pisteen tuolle linjalle ja Niinistökin on tajunnut sen verratessaan uudenvuodenpuheessaan Putinia Staliniin. Vielä muutama vuosi sitten tuollainen ei olisi tietenkään tullut kysymykseenkään.
Paasikiven-Kekkosen linja kuuluu menneeseen aikaan kuten ”hyvät ja luottamukselliset suhteet” ja ”aktiivinen vakauspolitiikka”. Tuo aika sellaisenaan ei koskaan enää palaa.
Meillä on naapurina valtio, joka on valmis hyökkäämään naapurimaahansa, pommittamaan sen infrastruktuurin kivikaudelle, kiduttamaan, raiskaamaan ja murhaamaan sen väestöä. Meillä ei voi eikä saa olla ”hyvät ja luottamukselliset suhteet” tuollaiseen roistovaltioon. Muuten olisimme sen rikoskumppaneita.
Jos Venäjästä joskus tulee demokraattinen, naapuriensa koskemattomuutta kunnioittava oikeusvaltio (minkä toteutumista vahvasti epäilen) voimme solmia sen kanssa normaalit, hyvät naapuruussuhteet kuten muidenkin naapuriemme kanssa. Mutta niidenkään ei pitäisi olla enää sellaiset valheellisen ”hyvät ja luottamukselliset” suhteet kuin meillä oli Neuvostoliiton kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta niidenkään ei pitäisi olla enää sellaiset valheellisen ”hyvät ja luottamukselliset” suhteet kuin meillä oli Neuvostoliiton kanssa.”
Maailman muutoksista ei voi etukäteen tietää. Yhtäkkiä USA voikin olla se roistovaltio ja Venäjä voi olla se puolustaja.
Kannattaa olla nöyrä, kun on pieni ja pitää yrittää sopeutua siihen maailmaan jossa eletään ja jota ei voi muuttaa miksikään.
Nyt on näin, huomenna kaikki voi olla toisin, eikä kannata koskaan sanoa ettei koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvallat on joskus toiminut härskistikin maailmanpoliisina, mutta se ei koskaan ole ollut, ei ole nyt eikä nähtävissä olevassa tulevaisuudessa tule olemaan roistovaltio. Venäjä on puolestaan aina olut roistovaltio, eikä se nähtävissä olevassa tulevaisuudessa tule muuta olemaan.
Tuo toiseksi viimeinen virkkeesi oli oikea suomettumisen perusslogan.
Ilmoita asiaton viesti
”se ei koskaan ole ollut, ei ole nyt eikä nähtävissä olevassa tulevaisuudessa tule olemaan roistovaltio. ”
Uskon että uskot noin. Monet uskovat aivan päinvastaista.
Monesti tällaiset käsitykset perustuvat pelkästään omaan maailmankuvaan, joka on tietenkin jokaisella omansa.
Minun maailmankuvani mukaan USA on toiminut maailman kriiseissä pääasiallisesti positiivisella tavalla, mutta se ei ole mikään mallivaltio ja siellä on roistoja, samoin kuin muuallakin ja roistot pyrkivät valtaan ja joskus pääsevät valtaan.
Ilmoita asiaton viesti