Saarikko puhuu kuin pääministeri.

Ykkösaamussa tänä aamuna esiintynyt kulttuuriministeri ja keskustan puheenjohtaja Anneli Saarikko on loistava esiintyjä, selväsanainen ja hänen puheensa sisältää myös aika vähän sitä jonnijoutavaa poliittista liturgiaa mitä kaikki politikot joutuvat harrastamaan, kun eivät tiedä mitä sanoa, tai eivät  halua sanoa mitä oikeasti ajattelevat.  Jos Saarikon puheessa sellaista tyhjänpuhumista ilmenee, kuten todennäköisesti ilmenee, niin ainakin sitä on vaikeampi havaita kuin muiden politikkojen puheissa.

Anneli Saarikko puhuu kuin pääministeri, kuten sellainen sanavalmis pääministeri jollaisia olivat Esko Aho ja Jyrki Katainen.  Sellainen hitaasti puhuva pääministeri jollaisia ovat olleet Mauno Koivisto, Harri Holkeri ja Paavo Lipponen, Saarikko ei ole.  Veikkaankin, että jos Keskustan kannatus tästä nousee, ja veikkaan että nousee, Anneli Saarikko on todella varteenotettava ehdokas pääministeriksi joissakin tulevista hallituksista.

Nykyisen pääministerimme ulosanti ei ole huono, mutta se ei ole yhtä hyvä kuin Saarkon.  Suurimmalla osalla nuorista tulevista pääministeriehdokkaista ulosanti on samoin heikompi.  Lepomäen ulosanti ei ole hääppöinen, muut kokoomuksen nousevat tähdet ovat parempia, mutta eivät yhtä hyviä kuin Saarikko. Vasemmalta, vihreistä ja muualta ei löydy yhtä hyvää esiintyjää ja argimentoijaa kuin mitä Saarikko on. Se keskustan toinen tähti, entinen puheenjohtaja, ei paini edes samassa sarjassa Saarikon kanssa.


Tämä blogini keskittyy nyt pelkästään huomioihini politikkojen ulosannista ja esiintymiskyvystä, se ei koskettele politikan varsinaista sisältöä. Perussuomalaisen vihapuheretoriikan olen tässä myös jättänyt kokonaan tarkastelun ulkopuolelle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu